Працевлаштування та адаптації людей з інвалідністю

 

Питання працевлаштування та адаптації людей з інвалідністю є одним з пріоритетних напрямів роботи центру зайнятості. Підбір роботи людям з інвалідністю здійснюється спеціалістами з урахуванням освіти, досвіду роботи і медичних рекомендацій.
Головною проблемою працевлаштування осіб з інвалідністю є невідповідність освітнього рівня, професійних навичок вимогам роботодавців, умови праці на робочих місцях які пропонують роботодавці протипоказані стану здоров’я інвалідів. Для осіб з інвалідністю, які мешкають у сільській місцевості або в невеликих населених пунктах існує проблема транспортної доступності до робочих місць на яких вони могли б працювати. Вагомою перешкодою для працевлаштування осіб з інвалідністю є той факт, що у представників даної категорії спостерігається низька мотивація до праці, невпевненість у своїх силах. У деяких осіб з інвалідністю  відсутнє бажання працювати.
Реєстрація осіб з інвалідністю проводиться центром зайнятості за умови надання ними наступних документів:
паспорту громадянина України,
ідентифікаційного коду,
трудової книжки або документу, що підтверджує період зайнятості,
документу про освіту,
довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією,
індивідуальну програму реабілітації (у разі наявності).
Особам даної категорії надається повний комплекс послуг: підбір підходящої роботи, консультації з профнавчання, консультації з профорієнтації, безробітні приймають участь у тематичних вебінарах з використанням Скайп та Zoom зв’язку.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner