«Легальна зайнятість - спільна відповідальність»


З метою підвищення якості та рівня комунікації з клієнтами, служба зайнятості надає соціальні послуги з використанням інтернет-технологій залучаючи до співпраці соціальних партнерів.  
12 серпня Лиманський міський центр зайнятості провів онлайн – конференцію на платформі ZOOM за участю інспектора з праці Лиманської міської ради Олександра Безгубова та представників роботодавців середнього бізнесу міста.
Нелегальна зайнятість користується на сьогоднішній день попитом завдяки безпосередньо самими працівниками. Оскільки дуже часто в умовах дефіциту вільних для працевлаштування вакансій, громадяни від «безвиході» погоджуються на будь-які умови праці, запропоновані роботодавцем. Але від цього можуть страждати обидві сторони трудових відносин.
Роботодавець не застрахований від несумлінних працівників. І тому відсутність належно оформлених трудових відносин з найманими працівниками може призвести до позбавлення права вимагати у працівника виконання роботи належним чином або дотримання працівником правил внутрішнього трудового розпорядку та режиму роботи. За таких умов роботодавець не в змозі буде притягнути найманого працівника як до матеріальної відповідальності, так  і застосувати до нього дисциплінарне стягнення. Тобто, «нелегалізована» зайнятість має для роботодавців безліч негативних наслідків.
А наймані працівники, в свою чергу, втрачають можливість користування державними гарантіями, зокрема: субсидією, державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, втрачають трудовий стаж, право на допомогу по безробіттю і пенсійне забезпечення. Отримуючи таким чином заробітну плату неофіційно, «в конвертах», працівники позбавляють себе можливості користуватись щорічними відпустками, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплати лікарняних листів, страхових виплат. На цьому було зроблено акцент спікерами заходу.
Були продемонстровані електронні сервіси Державної служби зайнятості www.don.dcz.gov.ua  та запропоновано скористатись зручними можливостями у будь який час.

Заступник директора                        О.С. Музика

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner