Як оформити тариф на електроопалення


Мешканці Донеччини все частіше переходять на електроопалення оселі. Обирають такий варіант обігріву за економність та екологічність. Щоб перейти на електроопалення, клієнту слід внести зміни у договори з електропостачальником і оператором системи розподілу (ОСР). Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO розповідає про всі етапи процесу.

  1. Перш за все треба підготувати проєкт на встановлення електроопалювальних установок. Зробити це можна в енергоофісі YASNO. Фахівці проконсультують клієнта щодо необхідності збільшення потужності та за потреби замовлять розробку професійного проєкту електропостачання, що відповідає усім технічним вимогам.
  2. Після підготування проєкту слід звернутися до свого оператора системи розподілу для оформлення паспорту вузла обліку.
  3. Для виконання монтажу клієнт звертається до електромонтажної організації.
  4. Далі потрібно отримати документальне підтвердження введення обладнання в експлуатацію. Це можна зробити в один із двох способів: внести до технічного паспорта інформацію про обладнання об'єкта електроопалювальними установками або отримати декларацію про готовність об'єкта до експлуатації з інформацією про його обладнання електроопалювальними установками в органах державного архітектурно-будівельного контролю.
  5. Після цього слід внести зміни до договорів на розподіл (у ОСР) та на постачання електричної енергії (в енергоофісі YASNO). З собою потрібно мати весь пакет документів: правовстановлюючі свідоцтва, проєкт на встановлення обладнання, паспорт вузла обліку, документи, що посвідчують особу.

З 1 травня по 30 вересня власники помешкань, що обладнані електроопалювальними установками, сплачують за електроенергію за базовим тарифом:

  • 0,9 грн/кВт·год при споживанні до 100 кВт·год;
  • 1,68 грн/кВт·год при споживанні понад 100 кВт·год.

З 1 жовтня по 30 квітня діє пільговий тариф:

  • 0,9 грн/кВт·год при споживанні до 3000 кВт·год;
  • 1,68 грн/кВт·год при споживанні понад 3000 кВт·год.

«Щоб заощаджувати ще більше, радимо клієнтам з електроопаленням перейти на нічний тариф. Власник двозонного лічильника, який найпростіше придбати у складі енергоефективного набору Розумний Watt, сплачує за спожиту з 23:00 до 7:00 електроенергію удвічі менше», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner