Підготовка до роботи в опалювальний період: Донецька область

 

Наприкінці липня представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у низці засідань робочих груп, комісій та селекторних нарад щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Так, в ході засідань робочих груп Новогродівської міської ради та Покровської міської ради Донецької області з контролю за ходом підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років було зазначено про дуже низький рівень готовності теплових господарств теплопостачальних організацій міст.

Управлінням Держенергонагляду у Донецькій області рекомендовано прискорити проведення роботи з підготовки теплових господарств теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії соціальної сфери, а також забезпечити їх готовність до роботи в опалювальний період 2020-2021 року у встановлені терміни:

· теплових господарств теплопостачальних організацій – не пізніше 15 вересня поточного року;

· теплових господарств споживачів теплової енергії – не пізніше 25 вересня поточного року;

· підписання актів готовності до роботи в опалювальному періоді провести за участю представників Управління Держенергонагляду у Донецькій області.

Крім того, представниками Управління взято участь у роботі комісій суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в опалювальний період 2020-2021 років.

Перевірено стан готовності до роботи в опалювальний період 74 котелень. Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020 - 2021 років по 51 котельні.

Зокрема, взято участь засіданні комісій щодо перевірки стану готовності теплового господарства котелень до роботи в опалювальний період 2020 -2021 років:

· ВО «Слов’янськтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Здійснено моніторинг теплового господарства 16 котелень (м. Слов’янськ Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 13 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено. За іншими 3 котельнями ведуться роботи з усунення виявлених невідповідностей;

· ВО «Лимантепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Проведено огляд теплового господарства 11 котелень (м. Лиман, м. Сіверськ Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 9 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено. За іншими 2 котельням ведуться роботи з усунення виявлених невідповідностей;

· ВО «Краматорськміжрайтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Здійснено моніторинг теплового господарства 4 котелень (м. Краматорськ Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 4 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено;

· ВО «Костянтинівкатепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Проведено огляд теплового господарства 20 котелень (м. Костянтинівка, м. Часів Яр, с. Клинове Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 11 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено. За іншими 9 котельням ведуться роботи з усунення виявлених невідповідностей;

· КВП «Краматорська тепломережа» (м. Краматорськ Донецької області). Здійснено моніторинг теплового господарства 9 котелень. Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 4 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено, за умови усунення встановлених зауважень в зазначені терміни. За іншими 5 котельням ведуться роботи з усунення виявлених зауважень. Загальна кількість джерел теплової енергії по КВП «Краматорська тепломережа» – 19.

· ВО «Мирноградтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Проведено огляд теплового господарства 7 котелень (м. Мирноград, м. Селидове, смт Очеретине Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 7 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено.

· ВО «Волновахаміжрайтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго». Здійснено моніторинг теплового господарства 7 котелень (м. Волноваха, смт Новотроїцьке, смт Ольгинка Донецької області). Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років по 3 котельням, з висновком – теплове господарство підготовлено. За іншими 4 котельням ведуться роботи з усунення виявлених невідповідностей.

За результатами аналізу щодо стану підготовки теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії Донецької області до опалювального періоду 2020-2021 років на кінець липня тільки по 19 із 36 теплопостачальним організаціям стан виконання графіків планово-попереджувальних ремонтів складає 50–100 %.

В ході селекторного засідання робочої групи Донецької обласної державної адміністрації з контролю за ходом підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років начальником Управління Держенергонагляду у Донецькій області була озвучена інформація щодо участі представників Управління у роботі відповідних комісій суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії та споживачів теплової енергії соціальної сфери.

Так, було проведено огляди теплового господарства:

· КП «Покровськтепломережа» (м. Покровськ, Донецька область): – 5 котелень. Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років, з висновком – теплове господарство підготовлено (котельні №3, №4, № 15, № 19, № 20). Загальна кількість джерел теплової енергії на підприємстві – 19. За наданою підприємством інформацією, виконання запланованих графіків планово-попереджувальних ремонтів складає – 50 %.

· ТОВ «Бахмут-Енергія» (м. Бахмут, Донецька область) – 18 котелень. Підписано Акти стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років, з висновком – теплове господарство підготовлено (котельні № 13, № 24, № 31, №38, №39, №40, №41, №43, №45, №46). Загальна кількість джерел теплової енергії на підприємстві – 41. За наданою підприємством інформацією, виконання запланованих графіків планово-попереджувальних ремонтів складає – 39%.

Крім того, під час селекторного засідання робочої групи Донецької ОДА, акцентовано увагу, що підприємство ОКП «Донецьктеплокомуненерго» є найбільшим постачальником теплової енергії, що забезпечує тепловою енергією 27 сіл, селищ міського типу та міст Донецької області. Підприємство обслуговує 182 котельні, протяжність теплових мереж у двотрубному обчисленні складає 405,59 км. За інформацією ОКП «Донецьктеплокомуненерго» виконання запланованих графіків планово-попереджувальних ремонтів в цілому по підприємству складає – 30 %.

Також здійснено моніторинг стану готовності теплового господарства споживачів теплової енергії та підписано Акт стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років, з висновком – теплове господарство підготовлено:

· КНП «Стоматологічна поліклініка № 2» Краматорської міської ради (м. Краматорськ, Донецька область);

· КНП «Психіатрична лікарня м. Краматорська» (м. Краматорськ, Донецька область).

Водночас наголошено, що станом на кінець липня дуже низький рівень готовності теплових господарств теплопостачальних організацій Донецької області.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner