Шановний Споживач!

 

Лиманське ВУВКГ КП «Компанія «Вода Донбасу» повідомляє, що  з метою приведення нарахування у відповідність вимогам частини 4 ст. 11 ЗУ «Про комерційний  облік теплової енергії і водопостачання» , п. 16 Правил надання послуг централізованого водопостачання та  водовідведення, затверджених постановою КМУ від 05.07.2019р. № 690 з 01.07.2020 до усіх споживачів (приватний сектор і багатоквартирний житловий фонд) зі встановленими приладами обліку води буде застосований наступний алгоритм нарахування.            
У разі недопущення споживачем або його представником виконавця або визначеної власником (співвласником) особи,  що здійснює розподіл обсягів послуг, до відповідного вузла обліку для зняття показань або ненадання до 01 числа місяця ,наступного за розрахунковим, споживачем виконавцеві показань відповідного вузла обліку, протягом трьох місяців приймається середньодобове споживання за попередні 12 місяців (якщо попередніх місяців нараховується менш як 12, за фактичний час споживання послуги, але не менш як 15 діб).
У разі відсутності інформації про показання вузлів обліку та/або недопущення споживачем або його представником виконавця  або визначеної власником (співвласниками) особи, що здійснює розподіл обсягів послуг, до вузла обліку для зняття показань після закінчення тримісячного строку з дня недопущення, виконавець зобов’язаний здійснювати розрахунки з такими споживачами за встановленими нормами споживання.
Після відновлення показань вузлів обліку такими споживачами виконавець або визначена власником (співвласниками) особа, що здійснює розподіл обсягів послуг, зобов’язані провести перерахунок із споживачем, а вузлів розподільного обліку – з усіма споживачами будівлі.
Розрахунковий період становить повний календарний місяць. При відсутності фактичних  показань на кінець місяця програмою автоматично нараховується середньодобова витрата, виходячи з показань  приладу обліку за попередні дванадцять місяців. Нарахування коригується при отримані даних про фактичні показання приладу обліку води.
З метою запобігання розрахункових середньодобових, або нормативних нарахувань споживачам необхідно вносити фактичні показання приладу обліку самостійно в «особистому кабінеті» на сайті Abonentinfo.com на 1-ше число місяця, наступного за розрахунковим. Така можливість з’являється з 25-го числа. При внесенні показань дату змінювати не потрібно, тому що програмою за замовчуванням передбачено, що показання, внесені з 25-го числа автоматично фіксуються 1-м числом місяця, наступного за розрахунковим. Також з 25-го по 1-ше число споживачі можуть передавати показання за наступними номерами телефонів: (06261)2-34-99, +38(095)-143-86-46.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner