Знищення екології – спільна біда!

 

На превеликий жаль, знову на території Лиманщини спостерігається різке збільшення пожеж стерні!
Можливо,  випалюваня стерні дуже простий спосіб привести сільгоспугіддя до ладу. Це дозволяє заощадити кошти та час на підготовку ґрунтів до сіяння рапсу. Однак мало хто замислюється над тим, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах. Також, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові й господарські будівлі та призвести до загибелі людей.
Протягом останніх двох тижнів по Донецькій області спостерігається надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Кількість займань стерні б’є  «рекорди».  Одними із масштабних випадків спалювання стерні стали пожежі в районі с. Ставки Лиманського району. Пожежі сталася під вечір 20 та 21 липня. В результаті спалювання стерні на полях після збирання зернових, згоріли близько 1000 га стерні. Також, 27 липня знову пожежі на полях біля с. Носелівка Лиманського району. І це не поодинокі випадки, а майже щоденне паління майже на всій території району.
Під час спалювання стерні завдається шкода як здоров’ю людини, так і навколишньому природному середовищу. В полоні вогню гинуть дикі тварини та завдається істотна шкода ґрунту. З періодом жнив збігаються терміни виводка зайця, куріпки та іншої мисливської дичини. Молодняк просто гине у вогні.
Лиманські рятувальники вкотре звертаються до небайдужих жителів Лиманщини - при виявленні горіння стерні фотографуйте, знімайте відео для більш доказової бази при розбиранні даного факту відповідними фахівцями. Допоможіть покарати паліїв! Звертайтесь до екстрених служб та надсилайте фото-відео на пожежну охорону Лиману у Фейсбуці.
Шановні Лиманці! Лише спільними зусиллями ми зможемо захисти навколишнє середовище від протиправного спалювання стерні!

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner