У Лимані колишній посібник бойовиків добровільно здався поліції

 

Згідно із законом, якщо учасник незаконного збройного формування не скоював тяжких злочинів і здався добровільно, то після ретельної перевірки він може отримати шанс уникнути кримінальної відповідальності.

30–річний житель Лимана, який чергував на блокпостах терористів поблизу селища Ямпіль Лиманського району, розповів про свою протизаконну діяльність та виявив бажання співпрацювати з поліцією.

Встановлено, що в квітні 2014 року чоловік, звернувся до свого знайомого, який перебував в лавах НЗФ «ДНР», з проханням взяти його на службу. Мотивом були гроші та «ідея».

З початком заворушень на півночі області окупанти почали активно будувати блокпости навколо населених пунктів. Не став винятком і відрізок автодороги між Лиманом та селищем Ямпіль. Саме на цей пост «новобранець» отримав розподіл.

Разом з іншими він чергував на блокпостах, де здійснювали «фільтрацію» – виявляли проукраїнсько налаштованих громадян, перевіряли автотранспорт та багаж, приділяючи ретельну увагу громадянам з немісцевою пропискою.

Через деякий час він зрозумів, що платити йому ніхто не збирається і не таке «світле майбутнє» він хотів – покинув лави НЗФ.

Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності». Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у лавах «ДНР» підозрюваний не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України.
 

Слов'янський відділ поліції
Донецької області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner