Разом захистимо екосистеми від протизаконного спалювання стерні !!!

 

На сьогоднішній день на території Лиманської ОТГ гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання стерні, соломи, післязбиральних залишків та рослинності. На жаль, не зважаючи на заборони, щороку на полях спалюють солому після збирання врожаю, і мало хто замислюється, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі та спричинити загибель людей.
За останні роки спалювання стерні значно почастішали, адже для господарів цей спосіб є найбільш дешевим. Шкода від спалювання стерні багатолика і надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, фермери рідко приділяють цьому увагу. Під час спалювання стерні та інших рослинних залишків повітря стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. При спалюванні стерні та соломи гинуть не тільки мікроорганізми, але й знищуються гнізда птахів. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні). Хтось згорає, а інші задихаються від диму.
Лиманські рятувальники звертаються до небайдужих жителів Лиманщини - при виявленні горіння стерні фотографуйте, знімайте відео для більш доказової бази при розбиранні данного факту відповідними фахівцями. Допоможіть покарати паліїв! Звертайтесь до екстрених служб та надсилайте фото-відео на Viber 0664374655. Також, звертаємо увагу, що на території України діє мобільний додаток “Ecoinspector 2”, який співпрацює з Держекоінспекцією України. Кожен свідомий громадянин може завантажити даний додаток з телефону в Play Маркеті, зареєструватися у додатку і стати ініціативним екоінспектором! Лише сфотографуйте екопроблему і додаток зможе повідомити про неї правоохоронні органи, а web-система (www.ecoukraine.org) автоматично проконтролює розгляд Вашого звернення.
Шановні Лиманці! Лише спільними зусиллями ми зможемо захисти навколишнє середовище від протиправного спалювання стерні!

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України    у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner