Служба зайнятості Донеччини: надійне партнерство та допомога у реаліях сьогодення

 

16 липня директорка Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко провела пресконференцію на тему: "Служба зайнятості Донеччини: надійне партнерство та допомога у реаліях сьогодення".
Під час заходу керівниця поінформувала про нові підходи у роботі служби зайнятості, які були впроваджені за час карантину. Через виникнення ситуації з пандемією COVID-19 усі центри області перейшли на дистанційну форму надання послуг із застосуванням онлайн-сервісів Skype, Zoom, Viber, WhatsApp. Валентина Рибалко поінформувала про законодавчі зміни на період карантину, зокрема надання  фінансової допомоги по частковому безробіттю для суб’єктів малого та середнього підприємництва.
«Більш за все негативного впливу під час карантину зазнав саме цей сегмент економіки, представники якого сам на сам залишилися з проблемою і без прибутку. Завдяки державній програмі у вигляді фінансової допомоги вдалося не тільки підтримати  бізнес, а й зберегти тисячі робочих місць по всьому регіону», – говорить директорка Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.
З початку травня 2020 року було подано 12 375 пакетів документів. На даний момент вже 17 253 осіб отримали допомогу по частковому безробіттю на час карантину, з яких понад 6 394 осіб - це наймані працівники, а 10 859 – фізичні особи-підприємці. 
Досягнення таких результатів стало можливим завдяки скоординованій діяльності Донецької обласної служби зайнятості у проведенні широкомасштабної інформаційної кампанії серед представників бізнес-середовища та громадськості. Загалом відбулося 5 900 онлайн консультацій, вебінарів, зустрічей, якими охоплено 50 000 підприємців.
За період карантину послугами служби зайнятості Донецької області скористалися 32,6 тис. осіб зареєстрованих безробітних, з яких 27,5 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.
Незважаючи на важку ситуацію, пошук роботи та працевлаштування залишаються безумовним пріоритетом в роботі служби зайнятості. Станом на 15 липня 2020 року в області було працевлаштовано 12,1 тис. осіб, з яких 6,8 тис. - за період карантину.
Для забезпечення оперативного інформування громадян, враховуючи дистанційний формат надання послуг, служба зайнятості Донеччини  створила та запустила чат-бот у месенджері Telegram (@DonOczBot). Безкоштовно, в онлайн режимі користувачі можуть дізнатись про актуальні вакансії, можливості для навчання, топ актуальних професій та багато корисної консультаційної та правової інформації.
Черговим ноу-хау Донецької обласної служби зайнятості стала розробка та впровадження першої в Україні інтерактивної мапи відеорезюме шукачів роботи регіону. Відтепер новий сервіс дозволяє у зручний для роботодавця час здійснювати підбір кваліфікованого персоналу через мапу відеорезюме Донецької області на платформі Google maps.
Успішно працює і постійно оновлюється інтерактивна карта вакансій, за допомогою якої шукачі роботи з легкістю та безкоштовно підберуть бажану роботу у будь-якому місті Донеччини в онлайн режимі. На сьогодні карта набрала вже 203 тис. переглядів.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner