Конкурс малих грантів в межах проекту «Підвищення Спроможності Груп Внутрішньо Переміщених Осіб»

Благодійна організація «Благодійний фонд «Право на захист» оголошує конкурс малих грантів в межах проекту «Підвищення Спроможності Груп Внутрішньо Переміщених Осіб», що впроваджується за підтримки NED.
Мета Конкурсу: підтримати партнерські ініціативи громадських та благодійних організацій, які працюють над вирішенням проблем внутрішньо переміщених осіб
і приймаючих громад (в розрізі питань, що пов’язані з соціальною згуртованістю громади та вирішенням питань внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО))
у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях (території, що підконтрольні українському уряду), та мають невеликий досвід впровадження проектів.
До конкурсу запрошуються: благодійні та громадські організації, які працюють над вирішенням проблем ВПО та планують впровадити партнерський проект в межах своєї громади та/чи регіону.
Пріоритетними напрямками Конкурсу є підтримка партнерських проектів неурядових організацій, які спрямовані на:
• здійснення громадського контролю та моніторингу діяльності місцевих органів
виконавчої влади та місцевого самоврядування в області дотримання прав ВПО;
• захист та просування прав людини (в області роботи з ВПО);
• громадянська освіта, адвокація та об’єднання громади для спільного вирішення проблем ВПО;
• покращення адаптації ВПО в приймаючих громадах;
• допомога (окрім благодійної або гуманітарної) внутрішньо переміщеним особам з Криму, Донецької та Луганської областей.Діяльність, яка може бути підтримана в межах цього Кoнкурсу:
• організація публічних заходів (громадські слухання, публічні обговорення, збори за місцем проживання, круглі столи, тренінги, конференції і т.п.);
• публікація та розповсюдження інформаційних матеріалів, друкованих
та електронних видань, брошур та інше, якщо це є частиною більшої діяльності та допоможе досягнути цілей проекту;
• інформаційні кампанії, якщо вони є елементом ширшої діяльності;
• моніторинг діяльності органів влади та органів місцевого самоврядування
в області дотримання прав ВПО, виявлення проблемних моментів та випрацювання механізмів їх вирішення на місцевому рівні;
• організація та проведення заходів для розширення партнерств (та/або створення коаліцій), якщо такі партнерства мають на меті захист та просування прав людини (в області роботи з ВПО).
Цей перелік не є вичерпним. Термін реалізації проекту: до 4 місяців, починаючи з 20.06.2018. Запитувана максимальна сума гранту не може перевищувати 60 000грн. Сума очікуваного гранту від Благодійного фонду “Право на захист” повинна становити не більше 90% всіх необхідних витрат, передбачених бюджетом проекту. Решта 10% витрат організація-грантоотримувач повинна профінансувати за рахунок коштів, залучених з інших джерел, або з власного внеску організації. Власний внесок може бути представлений не фінансовими ресурсами, або внеском з інших джерел, у т.ч. і ресурсами партнерів проекту.
Термін подачі проектної пропозиції: з 15.04.2018 до 15.05.2018 (23:59 год). Форму для подання проектної пропозиції та Положення з детальними
умовами Конкурсу можна завантажити за посиланням https://drive.google.com/drive/
За додатковою інформацією представники організацій, які зацікавлені у подачі проектних пропозицій, можуть звертатися до менеджера Конкурсу Ткаченко Світлани на електронну пошту: s.tkachenko@r2p.in.ua до 10.05.2018. Усі питання та відповіді будуть оприлюднені на веб-сайті організації: http://r2p.org.ua.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner