Моніторингові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання карантинних заходів та виконання основних профілактичних та протиепідемічних рекомендацій

 

На  території міста працює спільна моніторингова група у складі фахівців Держпродспожив-служби, Нацполіції, органів місцевого самоврядування, які перевіряють дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19 в закладах роздрібної торгівлі та  громадського харчування.
Фахівці міського управління Держпродспоживслужби самостій-но або спільно з представниками Національної поліції проводять моніторингові обстеження дотримання протиепідемічних заходів. Наразі вже проведено 14 таких заходів контролю, з яких на 3 об’єктах роздрібної торгівлі виявлені грубі порушення. За ініціативою Держпродспоживлужби на підставі складених довідок моніторингового спостереження щодо відповідності вимогам по організації протиепідемічних заходів органами поліції було складено 3 протоколи  за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проведення протиепідемічних заходів здійснюється відповідно до постанов головного санітарного лікаря України №17, 32, у яких є чіткий перелік вимог до роботи закладів роздрібної торгівлі та закладів громадського харчування. 
Наявність антисептичних засобів, масковий режим та соціальна дистанція між відвідувачами – дотримання таких протиепідемічних норм перевіряють фахівці Лиманського міського управління Держпродспоживслужби в закладах роздрібної торгівлі та громадського харчування міста та району. 
На сьогодні є цілий ряд обмежень щодо функціонування, є певні вимоги щодо надання послуг населенню в закладах громадського харчування. Тому ми хочемо впевнитися, чи дійсно дотримуються цих вимог суб’єкти господарювання. В постанові головного державного санітарного лікаря №32 чітко виписаний перелік питань, на які ми спираємось і яких ми вимагаємо. Але й нічого зайвого від суб’єктів господарювання ми не просимо. В першу чергу – температурний скринінг персоналу. Друге питання – це дотримання гігієни. На вході повинні бути антисептичні засоби для відвідувачів, повинна зберігатись дистанція між клієнтами. На сьогодні дозволено приймати їжу і пити каву лише на відкритих майданчиках, в приміщенні поки робити цього не дозволено. Тому є певні обмеження щодо замовлення продукції, щодо її виносу і таке інше. Ну, і звісно ж, ми звертаємо увагу на дотримання персоналом протиепідеміологічних заходів: носіння масок, рукавичок, дезрежим обов’язково, які препарати використовуються, скільки разів миється посуд, куди утилізуються рукавички.
Якщо ж під час подібних інспекцій спеціалісти Держпродспоживслужби виявляють порушення, то співробітникам вказують на них.
Держпродспоживслужба інформує, що наразі кількість захворювань на коронавірус не дозволяє говорити, що хвороба відступає, а тому закликаємо персонал закладів громадського харчування та відвідувачів не нехтувати заходами безпеки та елементарними правилами гігієни!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner