Робота комісії з моніторингу додержання обмежувальних заходів протиепідемічного характеру

 

24 червня 2020 року  комісією з моніторингу додержання обмежувальних заходів протиепідемічного характеру у складі начальника відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лиманської міської ради, представників поліції, ГУ ДПСС та ДУ ДОЛЦ МОЗ України здійснено повторне відвідування закладів торгівлі, які  розміщені на території с. Щурове та Щурівської зони відпочинку. Проведено відвідування 8 закладів торгівлі продовольчими товарами.
Представником  ГУ Держпродспоживслужби складені 6 Довідок моніторингового спостереження щодо відповідності вимогам   по організації протиепідеміологічних заходів при торгівлі продовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, які визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 17, а саме:
- проведення температурного  скринінгу усім працюючим з  відображенням в журналі;
- розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики  коронавірусної хвороби COVID-19;
- наявності місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
- дотримання принципу соціального дистанціювання між працівниками і відвідувачами при організації обслуговування;
- дотримання допуску відвідувачів та їх перебування у закладах торгівлі у одягнених засобах індивідуального захисту, що закривають рот і ніс;
- наявність тимчасового маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м;
- забезпечення проведення дезинфекції приміщень, вологого прибирання, тощо.
Виявлено факт стихійної торгівлі на автобусній зупинці. Працівниками Лиманського відділення поліції Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області складено протокол за ст. 160 ч.1 — торгівля з рук в невстановлених місцях.
Крім того комісією тимчасово припинено роботу одного закладу торгівлі,  так як  на час моніторингу встановлено невідповідність  вимогам  по організації протиепідеміологічних заходів при торгівлі продовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, які визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 17. 
Робота комісії з моніторингу подовжується.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner