Допомоги по частковому безробіттю

 

Актуальною послугою Державної служби зайнятості сьогодення є надання допомоги по частковому безробіттю суб’єктам господарювання з метою підтримки бізнесу у період карантину.  Завдяки внесеним у законодавство змінам таку фінансову підтримку також можуть отримати і підприємці, які не мають найманих працівників.      
Усього з квітня поточного року до Лиманського міського центру зайнятості звернулися 109 суб’єкта господарювання, 78 суб’єкта отримали позитивні рішення, по 2 фізичним особам-підприємцям відмовлено у зв’язку з тим, що у однієї відсутня сплата єдиного внеску за останні шість місяців перед скороченням робочого часу та друга отримує пенсію.
13 роботодавців мали змогу підтримати 50 своїх найманих працівників, яким виплачена допомога за період скорочення робочого часу.
Фахівці Лиманського міського центру зайнятості  інформують роботодавців і суб’єктів господарювання про отримання допомоги по частковому безробіттю, а також приймають відповідні документи.
Приватний підприємець чи юридична особа, які були вимушені тимчасово зупинити або скоротити діяльність через поширення коронавірусної хвороби, мають право звернутися за допомогою до центру зайнятості протягом 90 календарних днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності.  
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner