З початку червня 2020 року на водоймах країни потонуло 94 людини!!!

 

Майже сотня загиблих на воді лише за перший місяць літа. Переважно, причиною нещасть стає грубе порушення правил безпечної поведінки. Місцями для купання люди обирають найближчі до дому водойми, які часто не є безпечними та не обладнані рятувальними постами. Як наслідок - 94 потонулих, з яких 17 - діти.
На початку тижня від невдалого пірнання неповнолітня 15-річна жителька Краматорська, купаючись на Голубих озерах в м. Лиман, травмувала хребет у ділянці шиї. Дівчину було доставлено каретою швидкої допомоги в лікарню.
Також, 18 червня до Служби порятунку м. Лиман надійшло повідомлення про потонулого на Голубих озерах. Як з'ясувалося, близько опівночі під час купання в озері чоловік зник з поля зору друзів. Почавши самостійний пошук, товариші витягнули тіло чоловіка на берег, та розпочали надавати допомогу. Медичні працівники протягом години намагалися врятувати чоловіка, проводячи реанімаційні заходи, але життя чоловіка врятувати не вдалося.
Тож, з метою попередження загибелі людей, Лиманські рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді! Також окремо звертаються до батьків: у період літніх канікул, слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!
Пам'ятайте! Основними умовами для безпечного відпочинку є:
• правильний вибір місця для купання;
• суворе дотримання правил безпеки під час плавання;
• постійний контроль за дітьми з боку дорослих;
• категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.
ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України    у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner