Світ відзначає день сім’ї

 

З родини починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Сім'я - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя сім'ї - ось мірило розвитку і прогресу країни.

Встановлення цього дня ставить за мету звернути увагу громадськості країн на численні проблеми сім'ї. А його проведення надає можливість підвищити рівень інформованості з питань, що стосуються сімей, і поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів, що впливають на стан сімей.

На думку ООН, коли зневажаються основні права однієї сім'ї - єдність всієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

У багатьох країнах світу розроблені цілі стратегії демографічного розвитку. ЛМ ЦСССДМ разом з міською радою в це свято проводять різні просвітницькі, громадські та святкові заходи - концерти; зустрічі подружніх пар, які мають великий досвід сімейного життя; благодійні акції для опікунських сімей з дітьми; для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; тренінги для молодих сімей; тематичні практикуми та конференції; радіо і телепрограми; газетні публікації; програми, присвячені темам сім'ї, інші заходи.

До речі, щороку для Міжнародного дня сімей вибирається певна тема. Так в різні роки девізом Дня були: «Сприяння соціальній інтеграції та солідарності поколінь», «Забезпечення балансу між трудовою діяльністю і виконанням сімейних обов'язків на благо сімей і суспільства в цілому», «Вирішення проблем малозабезпечених сімей і проблем соціальної ізоляції», «Вплив міграції на сім'ї у всьому світі»,«Сім'ї та інваліди»,«Вплив ВІЛ і СНІДу на благополуччя сім'ї»,«Сім'ї і старіння - можливості і завдання»,«Створення сімей на основі партнерства», « Чоловіки - головні? Гендерна рівність і права дітей в сучасних сім'ях»,      «Сім'я, здоровий спосіб життя і стійке майбутнє»,«Сім'я, освіта і добробут », «Сім'я та інклюзивне суспільство», «Сім'ї і заходи по боротьбі зі зміною клімату » та інші.

Сім'я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки родині міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу. У всі часи про розвиток країни судили за матеріальним становищем сім'ї в суспільстві та по відношенню до неї держави.

 

Директор Лиманського міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді                          Слєпцов А.О.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner