Лиманський міський центр зайнятості інформує

 

Які ваші переваги та недоліки
14.05.2020 стати обізнаними в питанні власної самопрезентаці намагалися клієнти Лиманського міського центру зайнятості за допомогою завідувачки сектору профорієнтації. 
«Ставлячи питання про позитивні і негативні якості  рекрутер намагається визначити, наскільки адекватно оцінює кандидат себе і результати  своєї  праці та зрозуміти, чи відповідає він вакансії, на яку претендує. Власне  тому кожен повинен вміти правильно донести інформацію про свої плюси та мінуси» - на початку зазначила фахівчиня. А як  саме це зробити , щоб водночас не змусити роботодавця сумніватися, пошукачі роботи дізналися в ході заходу. Для початку ведуча запропонувала проаналізувати опис вакансії та визначити, які особливості можуть надати кандидату переваги, а які стати перешкодою для роботи. 
Особливу увагу слід звернути на підготовку до питань про слабкі сторони, адже відповідь «У мене їх немає» звучатиме нещиро і може наштовхнути інтерв’юерів на негативні висновки про недостатню чесність та негнучкість. Сильні сторони, можуть компенсувати ті знання або якості, над якими наразі працюєте, тому згадайте про кілька ваших найсильніших сторін, щоб про вас як про кандидата, склалось якнайповніше враження. 
Жваве спілкування протягом вебінару спонукало кожного учасника на власному прикладі розставити вірні акценти в своїй майбутній самопрезентації
 

 

«Онлайн для школярів та їх батьків»
В умовах карантину Лиманський міський центр зайнятості не забуває піклуватись про підростаюче покоління.  Підлітковий вік дитини – дуже важливий період її розвитку та становлення, коли дитина починає ставати дорослою, визначається у світі цінностей, активно набуває досвід спілкування, відкриває та стверджує свою унікальну й неповторну особистість.
Саме тому фахівці міськцентру провели ряд заходів для батьків та учнів старших класів лиманських шкіл. Вибір майбутньої професії – це одне з найважливіших рішень, а підтримка рідних в процесі професійного самовизначення дитини дуже важлива. Щоб допомогти батькам стати найкращими порадниками і експертами, зробити це ненав’язливо спеціалісти центру зайнятості запросили їх на тематичний вебінар, на якому:
•    розкрито важливість усвідомленого професійного самовизначення
•    розглянута оптимальна формула вибору професії «Хочу.Можу.Треба»
•    акцентовано увага на онлайн-тестуванні «Моя професія:консультаційна мережа» 
•    розглянуті сучасні тенденції та перспективи ринку праці.
А щоб допомогти школярам виявити схильність до бізнес направлення, фахівці провели для них імпровізований урок у бізнес-школі молодого підприємця «Next Generation». Під час заходу розкрито поняття підприємництво, бізнес, гроші. Діти віртуально малювали портрет підприємця, визначаючи основні риси та якості,якими він повинен володіти. 
Хоча умови карантину частково послаблені, всі заходи продовжують проводитися у дистанційному режимі  за допомогою Skype зв’язку.  
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner