Лиманський міський центр зайнятості інформує

 

Прокачай свої навички в пошуку роботи під час вимушеної самоізоляції
Сьогодні, 07.05.2020 провідний фахівець з профорієнтації Лиманського міського центру зайнятості провела вебінар «Прокачай свої навички в пошуку роботи піч час вимушеної самоізоляції».
«Спеціалісти, які ще вчора користувались високим попитом серед роботодавців, зіткнулись з тим, що наразі вакансій для них немає. Або ж з тим, що за цікаве місце доводиться конкурувати більш ніж з 10 іншими кандидатами» -  розпочала захід спеціаліст.  Що ж робити, якщо ваша професія чи галузь зараз менш затребувана, ніж до карантину? Ким же може влаштуватись працювати кандидат-початківець або такий, який наразі змушений змінити свою професію? Ці питання зараз найбільш актуальні, тому учасники онлайн-вебінару разом з фахівцем міськцентру намагалися знайти на них відповіді. Переглянувши фільм «Робота в інтернеті» створений  фахівцями Донецької обласної служби зайнятості, обговорили кожен із варіантів працевлаштування та додали ще декілька. З’ясували, якими якостями, вміннями та навичками треба володіти, щоб бути конкурентоспроможними  на ринку праці в умовах карантину та після виходу з нього.  
 

 

Соціальна підтримка суб’єктів малого та середнього бізнесу
З метою посилення співпраці з соціальними партнерами задля надання соціальних послуг роботодавцям 7 травня Лиманський міський центр зайнятості провів онлайн – конференцію на сервісі Skype за участю фахівців центру та представників Податкової інспекції, Пенсійного фонду, Інспекції з праці, Управління соціального захисту населення. 
На заході були презентовані особливості роботи центру зайнятості в період карантину та зміни до Закону України «Про зайнятість населення» в частині надання допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину. 
Соціальні партнери надали інформацію щодо обслуговування клієнтів за допомогою дистанційних форм та електронних засобів.  Проведено обговорення  надання допомоги по частковому безробіттю суб’єктам малого, середнього бізнесу та допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям у період карантину, дистанційне інформування про легалізацію трудових відносин. Результатом заходу стало рішення учасників щодо взаємодії, посилення співпраці та оперативне реагування на звернення при наданні послуг клієнтам. 
Онлайн заходи - дієвий інструмент в організації заходів та налагодження робочих процесів в особливий період діяльності. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner