Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради повідомляє:

 

5 травня, Кабінет Міністрів України опублікував в Урядовому Кур’єрі Порядок виплати допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку (постанова від 22.04.2020 № 329) та Порядок використання коштів для надання цієї допомоги (постанова від 29.04.2020 № 330).
Відповідно до Порядку № 329, допомога на дітей призначається і виплачується ФОПам, які:
• обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку;
• сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи — підприємця.
Допомога на дітей призначається на період карантину та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р., і виплачується щомісяця за повний місяць. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» така допомога становитиме: на дітей віком до 6 років - 1779 грн; на дітей віком від 6 років - 2218 гривень.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner