З початку року пожежі знищили 59 гектарів екосистем

 

З початку пожежонебезпечного періоду рятувальники Лиманського району понад 120 разів виїжджали на гасіння сухостою. В результаті пожеж вогнем знищено територію площею 59 гектарів. Наслідки від спалювання сміття, листя і сухої трави надзвичайно небезпечні. На жаль, не всі мешканці Лиманщини це усвідомлюють. Серед основних причин виникнення пожеж сухої рослинності можна виділити - необережне поводження з вогнем та звичайну необачність.
Фахівці ДСНС вкотре закликають громадян не провокувати пожежі в екосистемах! У першу чергу, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку. Спалювання сухої рослинності призводить до руйнування родючого шару ґрунту та масової загибелі тварин.
Рятувальники нагадують! За самовільне випалювання залишків сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності. Адже такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner