"Права, обов’язки та можливості роботодавців"

 

За ініціативи Лиманського міського центру зайнятості 06.04.2018 р. в приміщенні центру зайнятості відбувся Круглий стіл на тему: «Права, обов’язки та можливості роботодавця у сфері зайнятості населення».
У роботі Круглого столу взяли участь заступник директора Лиманського міського центру зайнятості Хандій Тетяна, начальник віідлу взаємодії з роботодавцями Грищенко Наталія, начальник відділу УПФУ в м.Лиман Сухова Юлія, головний спеціаліст відділу з питань праці Лиманської міської ради Безгубов Олександр, головний державний ревізор-інспектор головного управління державної фіскальної служби у Донецькій області Шепель Ольга та дев'ять роботодавців Лиманської ОТГ.
Заступник директора Лиманського МЦЗ Хандій Тетяна відкрила захід та ознайомила присутніх зі станом ринку праці в місті та районі,  з  соціальними послугами служби зайнятості та напрямками роботи щодо співпраці з соціальними партнерами.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лиманського МЦЗ Грищенко Наталія презентувала інноваційний продукт Державної служби зайнятості "Електронний кабінет роботодавця", розповіла про можливість проведення skype-співбесід з роботодавцями, запису відео вакансій та про діючі програми з підтримки роботодавців у вигляді компенсацій витрат єдиного соціального внеску та заробітної плати.
Роботодавців також проінформовано щодо відповідальності у дотриманні законодавства про працю та забезпеченні передбачених соціальних гарантій для найманих працівників шляхом легалізації їх зайнятості та рівня заробітної плати.
Начальник відділу УПФУ в м.Лиман Сухова Юлія у своєму виступі наголосила про персональну відповідальність роботодавця щодо відображення у персоніфікованому обліку достовірних даних застрахованих осіб, наслідки для роботодавців та застрахованих осіб, які виникають при поданні звітності з порушеннями.
Головний спеціаліст відділу з питань праці Лиманської міської ради Безгубов Олександр розповів присутнім про необхідність дотримання законодавства при прийнятті працівників на роботу, умови проведення стажування та порядку розірвання трудових договорів у разі порушення трудової дисципліни.
Головний державний ревізор-інспектор головного управління державної фіскальної служби у Донецькій області Шепель Ольга нагадала роботодавцям про гарантійні виплати найманим особам, подання звітності та строки сплати податків та внесків.
Під час заходу не залишилося поза увагою питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, соціально вразливих категорій, зокрема осіб з інвалідністю, неповнолітніх та дітей-сиріт, також присутнім було наголошено, що центр зайнятості систематично проводить активну роз’яснювальну роботу про спектр соціальних послуг з метою привернення уваги суспільства до проблем зайнятості населення, оперативного реагування на нові зміни ринку праці, консолідації зусиль та вироблення спільних рекомендацій державної служби зайнятості, органів влади і роботодавців щодо покращення зайнятості населення.

З повагою, директор                       Т.А. Єрьоменко  

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner