Просьюмери Донеччини згенерували ушестеро більше електроенергії, ніж торік

 

За перші три місяці 2020-го просьюмери* Донеччини згенерували понад 1,8 млн кВт·год «зеленої» електроенергії – це у 6 разів більше, ніж за січень-березень 2019-го. Цього року в області стало на 49 власників домашніх сонячних станцій більше. Зараз їх 434.  
За кожну продану кіловат-годину постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO здійснює нарахування та виплати просьюмерам за «зеленим» тарифом, встановленим державою. Загалом лише за три місяці 2020 року постачальник придбав у власників домашніх сонячних установок понад 1,6 млн кВт·год електроенергії. Таким чином, цього року просьюмери вже заробили 6,4 млн грн.
Чверть розташованих в області приватних станцій, що перетворюють сонячну енергію на електричну, в Маріуполі – 105. Цього року тут встановлено 11 нових об’єктів. У Мангуші 48 родин заробляють, продаючи електроенергію за «зеленим» тарифом, у Слов’янську – 47, Нікольському – 43.
«Піклуючись про клієнтів, YASNO активно розвиває енергоефективний напрямок, щоб допомогти мешканцям Донеччини бути більш автономними й отримувати додатковий дохід. Постачальник пропонує установку «під ключ» домашніх сонячних електростанцій. Замовити таку можна на сайті YASNO, не виходячи з дому», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.
За даними «Держенергоефективності», в Україні 22 тисячі родин встановили сонячні електростанції. Загальна потужність установок – 553 МВт. 
*Просьюмери (від англ. prosumer, producer – виробник + consumer - споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner