Перерахунок пенсій у квітні та травні 2020 року

 

Бахмутсько-Лиманське об’єднане управління Пенсійного фонду України інформує:
Щоб врегулювати питання пенсійних перерахунків, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” від 01 квітня № 251. У документі визначено механізм перерахунку пенсій, встановлено щомісячні компенсаційні виплати для пенсіонерів, старших за 80 років, урегульовано питання виплат одноразової грошової допомоги в сумі 1000 гривень і здійснення індексації 2020 року.
Одноразова виплата
У квітні зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, держава виплатить одноразову грошову допомогу пенсіонерам в розмірі 1000 гривень.
Доплату отримають близько 54 188 осіб у м. Бахмут та Бахмутському районі і  20 318 у м. Лиман та Лиманському районі, розмір пенсії яких не перевищує 5000 гривень. Кошти Пенсійний фонд України нарахує автоматично, без звернень пенсіонерів. Виплата буде розпочато після виділення коштів з Державного бюджету. Гроші на особисті банківські картки зарахують невідкладно.
АТ “Укрпошта” забезпечить доставку коштів пенсіонерам додому протягом 5 днів. Тим, кому з різних причин допомогу не доставлять в перші 5 днів, вона буде виплачена разом з пенсією.
Щомісячна надбавка
У постанові передбачено щомісячну виплату в розмірі 500 гривень пенсіонерам, старше за 80 років, у яких розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не перевищує 9205 грн. Водночас визначено, що для зазначеної категорії пенсіонерів, які мають страховий стаж 20 років для жінок і 25 років для чоловіків, пенсійна виплата не може бути меншою за 2600 грн.
!!! Зверніть увагу!
Таку компенсаційну виплату особам, які одержують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня 2020 року, призначають із дня досягнення зазначеного віку.
Водночас встановлено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2100 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (для жінок це 30 років, для чоловіків - 35 років).
Індексація на 11 %
Також із 1 травня 2020 року відповідно до частини другої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” заплановано здійснити індексацію пенсійних виплат на 11 %. Підвищення пенсії в середньому становить 260 грн та ця індексація не охопить усіх пенсіонерів.
У разі, коли розмір підвищення в результаті індексації не досягає 100 грн, встановлюють доплату до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яку враховують під час подальших перерахунків пенсії.
ДЕРЖАВА ТУРБУЄТЬСЯ ПРО ВАС!
БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ – ЗАЛИШАЙТЕСЬ ВДОМА!

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner