Об’єкт уваги – діти: з початку року поліцейські Донеччини розшукали всіх зниклих неповнолітніх

 

За три місяці поточного року в Донецькій області правоохоронці розшукали та повернули додому 171 дитину. Причому 161 неповнолітнього знайшли в першу добу зникнення.

Важливою складовою превентивної діяльності поліції є робота з недопущення самовільного залишення дітьми своїх домівок та навчальних закладів, а в разі їх зникнення – встановлення місцезнаходження протягом доби, що зменшує ризик вчинення відносно них різного роду злочинів. Так, з початку року до територіальних підрозділів поліції надійшло 171 повідомлення щодо безвісного зникнення неповнолітніх. Усіх дітей розшукано за короткий час.

У цьому році складено майже 1000 адміністративних протоколів, з них переважна більшість – за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. У результаті перевірок направлено до центрів соціально-психологічної реабілітації для дітей та медичних закладів майже 30 неповнолітніх.

Також під час рейдів на території області виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності майже 100 порушників антиалкогольного законодавства, які реалізовували дітям спиртні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби.

Актуальним лишається питання протидії булінгу серед дітей. Тільки в січні 2020 року за цькування учасників освітнього процесу інспекторами ювенальної превенції складено 5 адміністративних протоколів.

З метою профілактики правопорушень у навчальних закладах поліцейські-ювенали провели майже 270заходів з неповнолітніми. З них понад 80 проведено спільно з учасниками ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських».

На високому рівні показали себе в дії шкільні служби порозуміння - у поточному році в рамках їх діяльності було вирішено 34 конфліктних ситуації серед учнів. Працівниками ювенальної превенції було проведено 14 тренінгів для отримання навичок медіації ШСП, у яких взяли участь 117 учнів і 29 вчителів.

З огляду на карантинні обмеження, що почали діяти 6 квітня, поліцейські Донеччини нагадують громадянам про заборону перебування дітей, які не досягли 14-річного віку, на вулицях без супроводу батьків, опікунів або повнолітніх родичів.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner