Відділення НСПП в Донецькій області – невід’ємна і складова частина загального процесу розв’язання спорів і конфліктів між сторонами соціально-трудових відносин

 

Відділення Національної служба посередництва і примирення в Донецькій області  постійно стикається з правовою необізнаністю найманих працівників підприємств, установ і організацій щодо захисту їх інтересів в рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).
Правова необізнаність найманих працівників та невміння чи небажання роботодавців вести переговори в умовах масового безробіття, порушення строків виплати заробітної плати, її низький рівень, інші порушення законодавства про працю та охорону праці, а також різних соціальних факторів призводили до виникнення акцій протестів, пікетування, страйків та проведення несанкціонованих мітингів.
На теперішній час більшість підприємств Донеччини, де виникають конфлікти між сторонами соціально-трудових відносин, обирають правовий шлях вирішення конфліктів, що передбачено Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».
Як показала практика, представники сторін соціально-трудових відносин вже твердо знають, що вирішення будь-якого конфлікту починається з переговорів, де допомога відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області є вкрай необхідна.
Фахівці Відділення сприяють проведенню переговорів у форматі примирної комісії або трудового арбітражу, що впливає на вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та керівниками підприємств, установ і організацій. 
Сьогодні відділення НСПП в Донецькій області, як державний орган влади, виконує свої повноваження та розташовано на підконтрольній українській владі території Донецької області за адресою:   м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 53, офіс 202, 208, тел. (06264) 2-16-20 сайт - www.nsppdon.in.ua, е-mail: donetsk@nspp.gov.ua. Консультація та правова допомога громадянам з питань трудових відносин здійснюється Відділенням безкоштовно.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner