З початку року на пожежах в Україні загинуло 133 особи

 

Показник трагічних випадків на пожежах у житловому секторі продовжує лякати стабільно високими показниками. Так, з початку 2020 року кількість загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 133 та 99 осіб відповідно. При цьому, із 2268 пожеж, більше половини випадків сталися саме у помешканнях громадян. Найчастіше гинуть люди внаслідок власної необережності. Зокрема, при порушенні правил експлуатації пічного опалення та електричних побутових нагрівальних приладів, через необережність під час паління, від дитячих пустощів з вогнем у разі залишення без нагляду сірників та запальничок у доступних для дітей місцях, тощо. Щоб нагадати населенню правила пожежної безпеки у побуті, 7 лютого співробітники 21 Державного пожежно-рятувального загону у Донецькій області здійснили рейд по житловому сектору міста Лиман. 
Рятувальники в розмовах з громадянами акцентували увагу на головних причинах пожежі у побуті: коротке замикання електромережі та її перевантаження, використання саморобних, старих, не сертифікованих обігрівачів, незадовільний стан печей, недоліки в побутових системах опалювання, паління в ліжку, особливо у стані алкогольного сп’яніння, недостатній контроль за дітьми. Фахівці Служби порятунку закликали громадян бути відповідальними та берегти своє життя й майно від пожеж. 
Щоб громадяни надовго запам’ятали життєво важливі правила, рятувальники розповсюдили серед співрозмовників листівки та пам’ятки.
Пам’ятайте, Ваша безпека залежить, в першу чергу, від Вас!

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner