Урочисте відкриття «Центру первинної медико-санітарної допомоги»

 

07 лютого цього року відбулася значна подія в житті Лиманської об’єднаної територіальної громади - урочисте відкриття після капітального ремонту комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Лиманської міської ради.
На урочистості завітали секретар Лиманської міської ради Тетяна Каракуц, заступник директора департаменту економіки Донецької обласної державної адміністрації Наталя Великоцька, начальник відділу лікувально — профілактичної допомоги дорослому населенню управління, організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я  Донецької обласної державної адміністрації Яніна Ватуліна, керівництво Лиманської об’єднаної територіальної громади. Участь у заході також взяли керівництво, працівники та відвідувачі лікарні.
Від імені Лиманської міської ради Тетяна Каракуц подякувала головному лікарю комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Юрію Чалому за плідну працю та вручила йому Подяку міського голови.
Як зазначив Юрій Чалий, необхідність в виконанні капітального ремонту лікарні назріла давно.
Будівля медичного закладу  двоповерхова, збудована ще у 1970 році, загальна площа складає 1413,5 м².
Лікарня надає первинну медичну допомогу не тільки населенню Лиманської об’єднаної територіальної громади, що складає – понад 41 тисячу осіб, а й внутрішньо-переміщеним особам, яких зареєстровано на території ОТГ понад 23 тисячі.
Даний проект виконано за кошти державного фонду регіонального розвитку та бюджету об’єднаної територіальної громади.
За період 2018 - 2019 роки використано 12,9 мільйонів грн., в тому числі: коштів державного фонду регіонального розвитку – 10,2 мільйони грн.,    коштів бюджету об’єднаної територіальної громади – 2,7 мільйони грн.
Громада отримала сучасну лікарню, в будівлі розташовано: реєстратуру, 6 кабінетів для педіатрів та сімейних лікарів, 3 маніпуляційні кабінети, 3 палати денного стаціонару, кабінет здорової дитини та щеплень, санвузол з елементами доступності для маломобільних груп населення, 12-адміністративних кабінетів.
В підвальному приміщенні розташовано актову залу, кімнату для обліку теплової енергії та водопостачання, оновлено спелеокімнату.
Також для лікарні придбано меблі та медичне обладнання для кабінетів за кошти бюджету Лиманської об’єднаної територіальної громади, що склало близько 500 тисяч грн.
Всі гості пройшли коридорами лікарні, оглянули новенькі кабінети та палати, поспілкувалися з медичним персоналом і відвідувачами, раділи за медиків, які відтепер тут працюватимуть та мешканців громади, які зможуть отримувати якісні сучасні медичні послуги.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner