Найзначніші події для слов’янських правоохоронців у 2019 році

 

Відкриття Кінологічного центру та оновленої громадської приймальні, перші в регіоні сертифіковані поліцейські – медіатори та поліцейські - сурдоперекладачі, «Зелена кімната» та встановлення камер інтелектуального відео спостереження тощо.

Кінологічний підрозділ на півночі Донеччини

Сучасний кінологічний центр на 40 собак створено у Слов’янську. Комплекс спрямований на підготовку службових чотирилапих за напрямком розшуку людей, пошуку зброї, вибухівки та наркотичних речовин.

Підрозділ оснащений всім необхідним для утримання та підготовки службових собак. Облаштовано вольєри, смугу перешкод, місце для вигулу, кухню. На постійну дислокацію тут можуть з комфортом розміститися 15 кінологів. Для працівників підготовлені спальні приміщення, їдальня, навчальні класи.

Оновлена приймальня

Головне - зробити поліцейський сервіс доступнішим і відкритим та створити комфортні умови для відвідувачів відділу поліції.

Поліцейські – медіатори

Поліція запропонувала новий формат роботи, який дозволить знизити рівень дитячої злочинності, попереджувати булінг та інші негативні явища серед молоді. Підготовлено ювенальних поліцейських-медіаторів, які вже успішно працюють у школах. Слов'янські поліцейські першими здобули навички медіаторів. 

Жестова мова для поліцейських

Програмою розвитку ООН за участю Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих» реалізовано проект «Жестова мова для поліцейських». Дільничні офіцери і інспектори ювенальної превенції пройшли курс навчання та склали іспит з жестової мови та дактилю (пальцевої абетки). Поліцейські готові прийти на допомогу людям з вадами слуху та мовлення.

Зелена кімната

Головною метою створення і функціонування «Зеленої кімнати» є соціальний і правовий захист дітей, виявлення та документування злочинної діяльності дітьми чи проти дітей. Проєкт втілюється у співпраці поліції, ПРООН та органів місцевого самоврядування та складається з двох частин: обладнання кімнати та навчання поліцейських. Зараз завершується перший етап – обладнання.

Розумні камери

Інтелектуальне відеоспостереження – вже є на ключових точках у Слов'янську та районі. Вони єдині в Україні здатні чітко розпізнати марку автомобіля та обличчя людини. І таких камер на півночі регіону 20.

Профпідготовка за міжнародними стандартами

Нова кадрова політика, спецпідготовка співробітників поліції. Тактичні навчання по знешкодженню диверсійно-розвідувальної групи противника, атака та відбиття штурму державних установ, звільнення заручників.

Слов'янський відділ поліції Донецької області 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner