Перехід на готівкову форму виплат на житлово-комунальні послуги.

 

Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради повідомляє, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» зі змінами від 27 грудня 2019 року №1123, з 1 січня 2020 року пільгові категорії населення мають право у будь-який час, за бажанням, подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги.

Для призначення пільги на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій готівковій формі, особам пільгової категорії громадян необхідно звернутися до управління соціального захисту населення та подати заяву, в якій зазначаються виплатні реквізити банку.

Для призначення пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу пільговикам необхідно звернутися з відповідною заявою, в якій зазначаються виплатні реквізити, а також додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення.

Згідно п.19 ПКМУ №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» зі змінами від 27 грудня 2019 року №1123, пільговик зобов’язаний повідомляти управлінню соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг (а саме: зміна складу сім’ї, зміна місця реєстрації або фактичного місця проживання).

Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, на вимогу управління соціального захисту населення повертається пільговиком до державного бюджету.

У разі відмови пільговика добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги питання про її примусове стягнення вирішується у судовому порядку.

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефоном 4-19-54(каб.14).

Адреса управління соціального захисту населення Лиманської міської ради:

вул. Лесі Українки, 20А, м. Лиман.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner