Лиманське відділення поліції інформує!

 

Поліція Донеччини блокуватиме колеса автомобілів порушників
Блокиратори використовуватимуть для тимчасового затримання транспортних засобів у разі, якщо водій нетверезий, порушує вагові та габаритні норми тощо. Це дозволить підвищити безпеку на дорогах.
Поліцейські запроваджують в Донецькій області новий спосіб боротьби з дорожнім травматизмом. За підтримки Донецької облдержадміністрації в рамках програми «Правопорядок-2019» придбано понад 20 пристроїв для блокування коліс.
Блокиратори передані групам реагування до кожного територіального підрозділу поліції області. Засоби зупинки автомобілів застосовуватимуть у випадках порушення правил дорожнього руху, коли:
- водії перебувають за кермом у стані сп’яніння/без водійського посвідчення;
- автомобіль знаходиться у технічно несправному стані;
- водії вантажівок перевищують вагові та габаритні норми.
Авто деблокуватимуть лише після усунення правопорушення. Таким чином, правоохоронці зможуть більш ефективно контролювати дотримання правил безпеки та рятувати життя на дорогах. Так, п’яний водій не зможе продовжити свій рух та потрапити в ДТП.
«Це також стосується водіїв вантажного транспорту, які їздять з порушеннями вагових і габаритних норм та цим руйнують дороги, що призводить до аварій. За допомогою блокувальних пристроїв ми запобігатимемо цьому. Відтак, на дорогах Донеччини стане безпечніше», - відзначив заступник відділу управління превентивної діяльності поліції Донецької області Андрій Францішко.

 

 

Поліцейські Лиману взяли участь у підлітковому брейн-рингу
Сьогодні в Лиманській ЗОШ №2 відбулась інтелектуальна гра серед учнів 9 класів. Поліцейські ювенальної превенції Лиманського відділення поліції взяли активну участь, виступаючи у грі в ролі журі.
Учасники команд відповідали на запитання, які потребували знань законів України, прав дитини, правової культури, історії рідного краю та інших питань загального характеру.
Зрештою на ігровому полі розгорілися справжні емоції, команди боролися між собою по-дружньому, розуміючи, що краща зброя – це інтелект.
За результатами гри була визначена краща команда, а «дитячий поліцейський» переможцям подарували солодкий подарунок та користуючись нагодою, розповіли дітлахам про права і обов’язки дитини, про відповідальність неповнолітніх та нагадали про правила безпечного відпочинку під час Зимніх канікул.
 

 

Співробітники групи реагування Лиманського відділення поліції зустрілись з працівниками комунального підприємства «Лиманський Зеленбуд»
В рамках проведення профілактичної операції “Перевізник” відбулася зустріч начальника групи реагування з працівниками комунального підприємства «Лиманський Зеленбуд».
На зустрічі присутні обговорили необхідність дотримання гарного технічного стану транспортних засобів, перевірку дозволів та погодження маршрутів руху.
В ході бесіди із працівниками зеленбуду начальник сектору реагування Володимир Гладкоскок особливу увагу присутніх звернув на дотримання водіями правил і безпеки дорожнього руху, особливо на аварійно небезпечних ділянках дороги, а також дотримання установлених Законом обмежень, щодо максимальної швидкості руху у населених пунктах району.
Крім того, сторони зустрічі узгодили кроки у напрямку тісної співпраці та взаємодії служб задля підвищення рівня безпеки громадян на дорогах.
 

 

Під час сходу громадян мешканці с. Ярова отримали звіт про роботу дільничного офіцера поліції
Вже стало звичним звітування дільничних офіцерів поліції перед населенням.
Мета таких заходів -вивчення та вирішення проблем, що назріли, разом з активом того чи іншого населеного пункту.
Сьогодні перед громадою смт. Ярова звіт тримав старший дільничний офіцер Лиманськоко відділення поліції Олександр Мальцев.
Поліцейський розповів про оперативну обстановку на дільниці, яку він обслуговує, про кількість і якість розкритих злочинів та адміністративних правопорушень.
Дільничний працює на дільниці не перший рік, тут його добре знають і поважають. На території, яку він обслуговує проживають і раніше судимі особи, громадяни, які знаходяться під адміністративним наглядом. Є тут сімейні бешкетники і ті, хто зловживає алкоголем. Майже щодня зі своїми проблемами до дільничних звертаються селяни.
Жива розмова з громадянами допомагає об’єктивно оцінити роботу дільничних офіцерів, виявити та усунути недоліки, налагодити плідну взаємодію з населенням, покращити правову обізнаність громадян і підвищити імідж служби.
 

 

Ще один заклад, який підтримує поліцію та поважає закон, отримав відзнаку «Тонка синя лінія»
Міжнародна соціальна програма «Тонка синя лінія» є прикладом взаємодії та підтримки, яку жителі висловлюють поліцейським. А синя стрічка у приватних та мережевих закладах є знаком того, що тут довіряють поліції.
До руху «Тонка синя лінія», який є уособленням взаємодії поліції та суспільства, продовжують приєднуватися лиманські розважальні заклади, місця громадського харчування та торгівельні заклади. Ще одну відзнаку, яка свідчить про те, що тут поважають країну, дотримаються закону та підтримають поліцію начальник групи реагування Лиманського відділення поліції вручив мебельному магазину «Комфорт»
В Лимані такі відзнаки від поліції вже отримали десять закладів. Всі вони вносять внесок у загальну справу – роблять своє місто безпечним.
 

 

Профілактика шахрайства

Щоб обманним шляхом викрасти гроші громадян, шахраї вигадують нові прийоми. Лиманське відділення поліції закликає до пильності і вдумливого сприйняття одержуваної інформації:

«Пам'ятайте про те, що злочинці в своїх корисливих цілях намагаються максимально налякати жертву і переконати її в тому, що виникла проблема вирішиться в разі швидкого перерахування грошових коштів. Наприклад, шахраї можуть спробувати застати вас зненацька і зателефонувати / написати повідомлення серед ночі або рано вранці.

У будь-який час доби, отримавши інформацію по телефону, в соцмережах про те, що з вашим близьким людиною сталося нещастя, не поспішайте вірити. Постарайтеся зберегти самовладання і перевірте. Зв'яжіться з людьми, які можуть бути поруч з тим, з ким нібито трапилася біда, уточніть всі деталі і ні в якому разі не поспішайте направляти гроші.

Якщо на ваш смартфон прийшло повідомлення (по електронній пошті, смс) із закликом переглянути фото, де ви нібито дуже добре вийшли, або на якій зображений той, кого вам не вистачає, ні в якому разі не переходьте за вказаним URL. Смартфон може "заразитися" шкідливою програмою, і якщо до нього підключений мобільний банк, грошові кошти з рахунку, швидше за все, будуть викрадені.

Проявляйте обережність і уважність, дбайте про безпеку ваших заощаджень і майна, попереджайте своїх літніх родичів про можливі схеми шахрайств. Якщо вам що-небудь відомо про вчинені або підготовлювані злочини, негайно звертайтесь до Лиманського відділення поліції або по телефону: 102 ».

 

Дільничний прочитав лекцію школярам села Новоселівка
В рамках проведення тижня правових знань в Новоселівському навчально- виховному комплексі старший дільничний офіцер капітан поліції Олександр Мальцев провів лекцію-бесіду серед учнів дев’ятого класу.
Під час спілкування з дітьми дільничний офіцер провів роз'яснювально-профілактичну бесіду щодо профілактики злочинів та правопорушень у підлітковому середовищі,  а особливо крадіжок серед школярів. Також дільничний офіцер розповів дев’ятикласникам про кримінальну, адміністративну відповідальність неповнолітніх, про негативні наслідки вживання алкоголю, наркотиків та тютюнопаління.
До дільничного Олександра Мальцева, якого добре знають односельчани, з вуст школярів звучало багато запитань. Серед них: яким повинен бути працівник поліції і що потрібно для того, щоб стати правоохоронцем?  Адже серед присутніх були й такі, які в майбутньому хотіли  б спробувати одягнути погони.
Працівники поліції постійно проводять індивідуальні бесіди з підлітками, беруть участь у педагогічних радах, батьківських зборах та класних годинах.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner