Вклонися, народе, Героям Чорнобиля!

 

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наймасштабнішої ядерної аварії ХХ століття у Центрі культури і дозвілля ім. Горького відбувся урочистий захід: на честь мужніх, героїчних та відважних людей лунали щирі слова подяки за самовідданий подвиг. 
До присутніх рятівників звернувся Лиманський міський голова. Він подякував присутнім учасникам ліквідації та вручив Подяки міської ради. Присутні вшанували пам’ять всіх ліквідаторів хвилиною мовчання, згадавши теплим словом тих, хто пішов у ядерний вогонь, аби рідна земля не знала горя. 
Голова громадської організації “Союз-Чорнобиль” Ілля Кизим подякував своїм товаришам та побажав найголовнішого - міцного здоров'я. 
14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Трагедія маленького українського містечка у 1986 році, яку ретельно приховували та не визнавали, набула страшного світового масштабу - стала реальною техногенною загрозою всьому людству. Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС були б ще більшими, якби не героїчний та самовідданий подвиг ліквідаторів, які кинулись боротися з вибухом починаючи з перших годин катастрофи.
Творчий колектив Центру подарував чарівний концерт: вокальні виступи та хореографічні постанови, а також добрі, щирі слова подяки за велике серце та самовідданість кожного ліквідатора - жодного не залишили байдужим. 
Після концерту, за участі ліквідаторів та представників відповідних організацій та закладів соціальної сфери, відбувся традиційний “круглий стіл”. Присутні ліквідатори мали змогу задати свої актуальні питання керівникам соціальних та житлово-комунальних структур Лиманської громади. 
По закінченню офіційної частини, учасники заходу поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Кожного року герої-ліквідатори, поборювачі атомного лиха з Лиманщини, збираються біля пам’ятного знаку особам, постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цей монумент пам’яті для мужніх чоловіків та жінок нашої громади не просто щорічне місце зустрічі: на тих чорних плитах назавжди викарбувані імена земляків, знайомих, друзів, які стали живим щитом у бою з невидимою вбивцею — радіацією. 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner