Лиманське відділення поліції інформує!

 

Правоохоронці Лиманського відділення поліції проводять профілактичні бесіди з пасажирськими перевізниками
У рамках операції під умовною назвою «Перевізник», поліцейські Лиманського відділення поліції проводять превентивні заходи серед водіїв. На теперішній час в службі єдиного замовника працює 20 водіїв та використовується 27 автобусів.
Сьогодні працівники групи реагування, провели бесіду в Лиманській службі єдиного замовника. Захід було присвячено роз’ясненням правил перевозок, швидкісних режимів та строгому дотриманню правил дорожнього руху.
Також, начальник сектору реагування Лиманського відділення поліції Володимир Гладкоскок, ознайомив водійський склад з ситуацією на автошляхах області, довів кількість ДТП скоєних за участю та з вини водіїв автобусів та ще раз нагадав про неухильне виконання ПДР України на маршруті руху та Законів України, які регламентують повсякденну діяльність пасажироперевізників.
Наостанок правоохоронці порадили лиманським перевізникам приділяти особливу увагу тактовній поведінці з пасажирами та дотримуватись схем та інтервалів руху, встановлених відповідними договорами.
 

 

У жителя Лиманського району працівники карного розшуку вилучили пів кілограма канабісу
Наркотичні засоби чоловік ховав по всьому домоволодінню.
До працівників карного розшуку надійшла інформація про те, що 47-річний мешканець смт Ямпіль Лиманського району зберігає у домоволодінні наркотичні речовини.
За ухвалою суду, під процесуальним керівництвом Лиманського відділу Слов’янської місцевої прокуратури за вказаною адресою поліцейські провели обшукові заходи, під час яких виявили та вилучили перетертий та готовий до споживання канабіс.
Вилучене направлено на експертизу, попередня вага марихуани складає пів кілограма.
За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.
 

 

У жителя Лимана поліцейські вилучили синтетичний наркотик
Чоловік, що був зупинений патрулем для перевірки документів, виявився наркозалежним місцевим жителем 1988 року народження.
Так, під час несення служби, дільничні офіцери Лиманського відділення поліції зупинили громадянина, який мав ознаки сп'яніння. У 31-річного чоловіка при собі був шприц з наркотичною рідиною - методон.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
 

 

Профілактика шахрайства
Щоб обманним шляхом викрасти гроші громадян, шахраї вигадують нові прийоми. Лиманське відділення поліції закликає до пильності і вдумливого сприйняття одержуваної інформації:
«Пам'ятайте про те, що злочинці в своїх корисливих цілях намагаються максимально налякати жертву і переконати її в тому, що виникла проблема вирішиться в разі швидкого перерахування грошових коштів. Наприклад, шахраї можуть спробувати застати вас зненацька і зателефонувати / написати повідомлення серед ночі або рано вранці.
У будь-який час доби, отримавши інформацію по телефону, в соцмережах про те, що з вашим близьким людиною сталося нещастя, не поспішайте вірити. Постарайтеся зберегти самовладання і перевірте. Зв'яжіться з людьми, які можуть бути поруч з тим, з ким нібито трапилася біда, уточніть всі деталі і ні в якому разі не поспішайте направляти гроші.
Якщо на ваш смартфон прийшло повідомлення (по електронній пошті, смс) із закликом переглянути фото, де ви нібито дуже добре вийшли, або на якій зображений той, кого вам не вистачає, ні в якому разі не переходьте за вказаним URL. Смартфон може "заразитися" шкідливою програмою, і якщо до нього підключений мобільний банк, грошові кошти з рахунку, швидше за все, будуть викрадені.
Проявляйте обережність і уважність, дбайте про безпеку ваших заощаджень і майна, попереджайте своїх літніх родичів про можливі схеми шахрайств. Якщо вам що-небудь відомо про вчинені або підготовлювані злочини, негайно звертайтесь до Лиманського відділення поліції або по телефону: 102 ».

 

Лиманські працівники групи реагування провели профілактичну бесіду з перевізниками
В приватному підприємстві «ЛУЧ» в рамках операції «Перевізник» співробітники групи реагування Лиманського відділення поліції провели зустріч з водіями маршрутних транспортних засобів.
Полісмени наголосили на необхідності суворого дотримання ПДР, знаків та розмітки, посадки й висадки пасажирів. Звернули увагу й на заборону розмовляти по телефону під час керування.
В кінці зустрічі поліцейські наголосили на необхідності мати аптечки та вогнегасники, особливо у салоні маршруток, адже безпека пасажирів при перевезенні – понад усе.
 

 

Поліцейські Лиману проводять профорієнтаційну роботу серед школярів
Випускників старших класів Ямпільскої ЗОШ, Новоселівської НВК, Шандріголовської ЗОШ, Дробишевської ЗОШ, а також Лиманської ЗОШ №3 та №5 познайомили з роботою поліцейських та запросили до вступу у вищі юридичні навчальні заклади.
Зі школярами зустрілась старший інспектор сектору кадрового забезпечення Лиманського відділення поліції Наталія Тернова. Вона довела до відома присутніх інформацію про вищі навчальні заклади системи МВС, а також про сам процес навчання.
Учні із зацікавленістю слухали виступаючу та задавали питання. Деякі висловлювали бажання в майбутньому поповнити ряди працівників поліції, а тому цікавились умовами праці. Їх цікавило навчання та з чим доводиться найчастіше стикатись правоохоронцям у своїй роботі.
По завершенню зустрічі гостя в погонах подякувала учням за увагу та зазначила, що у разі виникнення будь-яких питань, вони завжди можуть звернутись за допомогою до Лиманського відділення поліції.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner