Обласна науково-практична конференція

 

Делегація аграріїв, представників управління агропромислового розвитку міської ради, асоціації фермерів та служб агропромислового комплексу Лиманщини на чолі з заступником міського голови Фесенко В. П. взяли участь у роботі обласної науково-практичної конференції з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування сільгоспкультур, удосконалення структури посівних площ та підвищення рівня екологічної ефективності сільгоспвиробництва, яка відбулася 16 березня 2018 року у місті Покровськ за дорученням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово- цивільної адміністрації Жебрівського П. І. та завдяки підтримці Національної академії аграрних наук України. Цей захід обласного значення відбувся за участі заступника голови облдержадміністрації Лаврика В. О., а також директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Якименко І. В. У роботі конференції прийняли участь спеціалісти АПК Донецької області, зокрема, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, голови районних асоціацій фермерів та приватних землевласників, науковці Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України, представники обласних організацій та служб, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств.
На конференції були обговорені напрямки впровадження у виробництво новітніх технологій в галузі рослинництва, удосконалення структури посівних площ та підвищення рівня екологічної ефективності сільгоспвиробництва, а також деякі аспекти реалізації державної аграрної політики на регіональному рівні, зокрема, шляхом використання коштів державного та обласного бюджету для фінансової підтримки розвитку агропромислового комплексу у 2017-2018 роках.
Представники сільгосппідприємств області мали можливість порадитись з науковцями та практиками з питань впровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування основних сільськогосподарських культур та проведення робіт з сортозміни та сортооновлення, запровадження заходів з виробництва органічної сільськогосподарської продукції.
Під час роботи конференції також було наголошено на необхідність проведення комплексу весняно-польових робіт на належному агротехнологічному рівні, належного матеріально- технічного забезпечення АПК, організації роботи всіх ланок виробничого процесу та обслуговування сільськогосподарської техніки.
Увагу керівників всіх рівнів було звернуто на створення для працюючих належних санітарно-побутових умов, та недопущення виникнення нещасних випадків на виробництві під час проведення весняно-польових робіт.
На конференції були обговорені механізми надання у 2018 році державної підтримки агропромислового комплексу, скориставшись якими сільськогосподарські товаровиробники зможуть реалізувати як великі інвестиційні проекти, так і в сегменті малого підприємництва, одноосібного виробництва. Це дасть змогу підвищити технологічний рівень виробничих процесів, добробут та соціальну захищеність, податкові надходження до бюджетів громад.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner