Щорічний радіодиктант національної єдності

 

9 листопада українці з усього світу відзначають День української писемності та мови. З нагоди цього особливого свята вже 19-ий рік поспіль на хвилях Українського радіо лунає щорічна акція “Всеукраїнський радіодиктант національної єдності”!
До участі у акції приєднались й заклади Лиманської об’єднаної територіальної громади. Жителі громади об’єднались не лише заради перевірки власної грамотності, а насамперед продемонструвати силу мови, її співучість та суспільну єдність. Виключенням не стали й працівники виконавчого комітету Лиманської міської ради, які із задоволенням взяли участь у акції. Заступники міського голови, а також спеціалісти відділів та управлінь, організували демонстрацію прямого ефіру Українського радіо у сесійній залі міської ради. 
Об 11:20 у прямому ефірі з радіостудії автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Читав текст диктанту. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису. Також були цьогорічні нововведення щодо перевірки: вперше диктант можна було перевірити самостійно вже через 15 хвилин після його написання, а редакція Українського радіо приймала повідомлення з фото аркуша з текстом радіодиктанту на вайбер!
За інформацією сайту UA:Українське радіо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший) можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner