Служба зайнятості жінкам

 

Поширена думка, що гендерна нерівність – це якась далека, не наша, штучна проблема. Але ми живемо в суспільстві, яке має дві частини людства: жінки і чоловіки, які мають різні потреби, різні інтереси і різні умови для реалізації.
Гендер стосується не тільки чоловіків і жінок як окремих індивідів, а й характеризує відносини поміж ними як соціально-демографічними групами та гендерні відносини в цілому – те, як реалізуються соціальні ролі жінок і чоловіків, дівчаток та хлопчиків, як вони соціально вибудовуються.
Не залишився осторонь від вказаного питання й Лиманський міський центр зайнятості. 26 березня 2018 року фахівцями центру разом з представниками благодійного фонду «Слов’янське  серце» було проведено семінар з гендерних питань. Жінкам було доведено поняття гендеру, та гендерні особливості особистості. Вони були поінформовані про соціальний статус жінок в Україні, про права жінки на ринку праці, можливості змінити роботу, навчання та підвищення кваліфікації, доведено інформацією для тих, хто хоче розпочати власну справу, займатися підприємницькою діяльністю.     
Метою вказаного заходу було надання допомоги у формування активної позиції жінки на ринку праці та в суспільстві шляхом підвищення її загальної та правової обізнаності.

Начальник відділу активної
підтримки безробітних              А.В.Костенко

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner