Тобі я дякую, герою, за життя!

 

В історії кожного народу є свої герої, які ціною власного життя подарували спокій і тишу,  щасливий сміх дітей та продовження мирного життя у країні. Для них є справою честі і гідності рішуче захищати рідну землю, її територію та народ. Це – звичайні громадяни, які жили, працювали, виховували дітей, спілкувалися з друзями. Вони різні за професією, віком, соціальним статусом, але їх об’єднує одне: рідна земля для них – понад усе...
22 жовтня 2019 р. у Шандриголівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  відбувся урочистий схід колективу школи  з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому герою — нашому земляку, випускнику цього навчального закладу Салу Валерію. 
У шкільній Залі Слави вишикувались учні і вчителі, жителі села, однокласники Валерія. На захід завітали мама героя – Ганна Михайлівна, дружина  Олена Михайлівна, секретар Лиманської міської ради Каракуц Тетяна Юріївна, староста Шандриголівського старостинського округу Сиротенко Олександр Миколайович, заступник голови відокремленого підрозділу громадської організації «Маю гідність» Зайцев Віктор Іванович,  депутати Лиманської міської ради, громадськість району, села.
Відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України, хвилини мовчання за загиблим земляком.   Після вступного слова директора школи право відкрити меморіальну дошку було надано Каракуц Тетяні Юріївні та Зайцеву Віктору Івановичу.
Під час своїх виступів гості заходу низько схиляли голови перед загиблим. Вибачались перед рідними, дякували за хороброго сина, чоловіка, який мужньо захищав цілісність та незалежність нашої держави. 
Виступаючи перед присутніми, Каракуц Тетяна Юріївна та Зайцев Віктор Іванович в першу чергу подякували матері Валерія Ганні Михайлівні за те, що виховала гідного сина, який, захищаючи незалежність та цілісність Батьківщини, віддав за неї найдорожче – своє життя. Рідним загиблого та всім присутнім гості побажали міцного здоров’я та мирного неба.
Директор школи ділилась спогадами про Валерія, як про щирого, доброзичливого учня, який є зразковим прикладом для школярів. 
Під час заходу присутнім було запропоновано відвідати віртуальний музей «Тобі я дякую, герою, за життя!», сторінки якого розповідали про життя, діяльність та подвиг Сала Валерія. 
Найбільш хвилюючими були, звичайно, слова дружини загиблого Валерія, яка від усієї душі подякувала всім за підтримку та  за те, що прийшли вшанувати пам'ять про її чоловіка.
Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про героїв. На їх прикладах будуть виховуватися діти, а пам’ять про них передаватиметься з покоління у покоління. На їх прикладах виростуть і збудують нову, єдину не на словах, а на ділі Україну.
Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Валерія Сала, а пам'ять про героя - односельця назавжди залишиться в серцях людей.

За інформацією управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лиманської міської ради
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner