З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 51 тисячу вибухонебезпечних предметів

 

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 
Так, 20 жовтня о 12 год. 08 хв. диспетчеру Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що неподалік с. Кримки Лиманського району, в лісному масиві виявлено предмет схожий на артснаряд часів Другої світової війни. По прибуттю на місце події рятувальники ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд - 80 мм. часів Другої світової війни. 
Також, 20 жовтня 12 год. 15 хв. до чергового диспетчера ДПРЗ-21 Головного управління надійшло повідомлення про виявлення в лісовому масиві між м. Лиман та с. Щурове  вибухонебезпечний предмет. На місце події одразу виїхали рятувальники. Після обстеження та ідентифікації ними було виявлено один танковий постріл - 80 мм. часів Другої світової війни. Обидві вибухонебезпечні знахідки, знайдені грибниками було вивезено на спецавтомобілі в безпечне місце для знищення у встановленому порядку.
Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 51 тис. 313 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 935 авіаційних бомб. 
ДСНС наголошує, що при виявленні ВНП найперше, що треба зробити — повідомити рятувальників, поліцейських та в жодному разі не чіпати знахідку! 
Категорично забороняється:
- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner