Всеукраїнський тиждень із протидії булінгу

 

З метою формування нульової толерантності до явища булінг в суспільстві управлінням освіти, молоді та спорту ініційовано проведення циклу заходів у рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу з 16 по 20 вересня 2019 року у закладах загальної середньої освіти Лиманської об’єднаної територіальної громади.
Протягом тижня у закладах загальної середньої освіти проводилися консультації для батьків «Булінг. Міфи та реальність»; учні були повторно поінформовані щодо номерів телефонів гарячої лінії з протидії булінгу; проводилися інформаційні кампанії з протидії булінгу: розповсюдження інформаційних буклетів «Як реагувати на булінг», інформаційні хвилинки, оформлення шкільних стіннівок та виставок учнівських малюнків «Життя без насилля», акції «Стоп булінг», участь у флешмобі,  перегляд презентацій, відео; класними керівниками закладів освіти були проведені для учнів 4-8-х та 9-11-х класів тематичні уроки з використанням практичних кейсів, години обговорення, імітаційні ігри, для учнів початкової ланки - тренінги з безпеки. Учні середніх класів взяли участь у виготовленні колажів «Ми проти булінгу», акції «Долоньки доброти».
Практичні психологи закладів освіти міста протягом тематичного тижня провели анкетування «Булінг та його прояви у підлітковому віці», заняття з елементами тренінгу «Подорож до Країни конфліктів», «Що таке навички ефективного спілкування», «Вчимося бути терпимими», «Безпечне середовище для спілкування», акції «НІ - булінгу, ТАК- дружбі!» «Цукерка замість стусана», години психолога «Кібербулінг або агресія в інтернеті. Способи розпізнання і захист». Разом з учнями, які пройшли тренінг-підготовку з медіації, підготовлені буклети-пам’ятки «Допомога жертві насилля».
Під час проведення заходів з протидії булінгу в учнів закладів освіти підвищувався рівень знань про безконфліктну поведінку, безпеку спілкування в мережі інтернет та у колі однокласників, асептивну поведінку, методи і способи вирішення конфліктних ситуацій, формувалася повага до гідності кожної людини.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner