Для молоді міста влаштували кінопоказ сучасного українського документального фільму

 

10 вересня у Центрі культури і дозвілля ім. Горького відбувся показ документальної кінострічки, яка розповідає про одну з маловідомих героїчних сторінок українського війська — гуманітарну місію у Грузії по евакуації грузинських біженців в горах Сванетії українськими вертолітниками.
Школярі міста із щирим зацікавленням слухали одного з керівників проєкту, полковника Мирошниченко Р.М. – заступника начальника штабу Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій, який зазначив, що головна мета кінострічки – відродити пам’ять про забутий подвиг українських авіаторів та вписати в історію героїчну сторінку про першу миротворчу операцію України 1993 року. Присутнім розповіли про те, як ризикуючи життям, попри обстріли бойовиків та несприятливі погодні умови, протягом п’яти днів було здійснено 291 виліт, майже 8000 мирних жителів було евакуйовано. У зону лиха було доставлено понад 480 тонн гуманітарного вантажу. Жоден з українських авіаторів не отримав державних нагород та статусу учасника бойових дій. Залишилася тільки проста людська вдячність грузинського народу.
Довідка. Українська гуманітарна місія в Грузії — спецоперація Збройних Сил України по евакуації грузинських біженців в горах Сванетії під час завершення Абхазько-грузинської війни у жовтні 1993 року. Ця місія українських пілотів стала першою, проведеною Україною самостійно, без допомоги міжнародних організацій.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner