До Дня Державного Прапору України та 28-ї річниці Незалежності України!


23 серпня біля меморіальних дошок загиблим в АТО військовослужбовцям ЗСУ і мирним мешканцям Лиманської ОТГ о 08.45 розпочалися заходи з відзначення Дня Державного Прапору України та 28-ї річниці незалежності України.
Розпочався захід із вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО військовослужбовців ЗСУ та мирних мешканців: секретар міської ради Тетяна Каракуц разом із батьком загиблого воїна Геннадія Запари — Віталія поклала квіти до меморіальних дошок квіти.
З привітальним словом виступила секретар міської ради Тетяна Каракуц: “Від імені Лиманської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто щиро вітаю вас із Днем Державного Прапора України і 28-ю річницею незалежності України! Події 1991-го року кардинально змінили історичну долю нашої країни. Тоді, кожен українець, об’єднав свої зусилля навколо сповідування власної культури, розвитку власних традицій, аби майорів український Прапор та панував український Закон на рідній землі! Дорогі земляки! Бажаю вам та вашим рідним миру та злагоди, міцного здоров’я та щедрої долі! Нехай кожна наша справа та починання, заради міцної та квітучої України, буде успішною. Такою, що серця будуть сповнені гордістю за нашу державу! А головне — нехай джерело надії, віри та любові до України ніколи не спорожніє! І тоді ніхто не зможе здолати Україну”.
Після цього розпочали церемонію урочистого підйому Державного Прапору України. Ця почесна місія була надана:
- Людмилі Рибіній — заступнику директора з навчально-виховного комплексу, учителю-методисту української мови та літератури; лауреату обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2018” у номінації “Українська мова та література”; керівнику роїв “Торські козаки” та “Кіборги” - переможців обласного та Всеукраїнського етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької гри “Джура” у 2018-му та 2019-му роках; переможниці конкурсу “Людина року-2018” Лиманської громади у номінації “Працівник освіти року”;
- Валерії Зірці — учениці 8-го класу ЗОШ №4, чемпіонці світу з кікбоксингу (Рим, Італія); переможниці чемпіонату світу (м.Харків); призеру чемпіонату Європи з кікбоксингу (м.Київ); переможниці чемпіонату та кубку Донецької області, а також переможниці конкурсу “Людина року-2018” Лиманської ОТГ у номінації “Юний талант”.
Прапор — найдорожчий символ, за який сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні проведення ООС, захищаючи свободу та незалежність нашої країни! Це Символ свободи і волі, віри та сили українського народу. Прапор – це обличчя: з ним зустрічають гостей, приймають присягу, працюють, його урочисто підіймають у дні слави та перемог!
“Ти – славне місто, наш Лиман,
Твої ліси - зелені мрії,
Поля безмежні і красиві,
Озера чисті й голубі.
Прапор Лиману - символ міста,
Піднімемо вгору гордо ми!
Нехай він майорить у небі
За кращу долю у віки!» - з таким важливими словами розпочали церемонію урочистого підняття Прапору міста Лиман, право підняти який надали:
- Володимиру Сагану — учню 11-го класу Лиманського ліцею; переможцю обласного етапу олімпіади з математики та призеру Всеукраїнського етапу олімпіади з математики; учаснику зборів по відбору до участі у Міжнародній олімпіаді з математики (м.Київ); призеру всеукраїнських математичних боїв (м.Київ); учаснику всеукраїнської очної інтернет-олімпіади (м.Одеса); переможцю обласного етапу олімпіади з астрономії; призеру обласного етапу Малої академії наук України з математики;
- Дарині Дегтярьовій — учениці 9-го класу НВК “Гімназія”; переможниці обласного етапу олімпіади з трудового навчання; учасниці Всеукраїнського етапу олімпіади; переможниці обласного фестивалю “Європа з нами, ми з Європою”.
Далі відбувся святковий концерт за участі учасників художньої самодіяльності міста. Наприкінці заходу, під час фінальної хореографічної композиції, яку підготував зразковий танцювальний колектив “Каприз”, у небо полинули  гелеві птахи різних кольорів — як символ такої різнобарвної, але єдиної країни України!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner