Рятувальники провели спільний рейд з Національною поліцією щодо безпеки відпочиваючих на воді


Більше 30 українців загинуло на водоймах країни менш ніж за два тижні серпня. Ці показники лише упродовж прийдешніх вихідних можуть значно зрости, адже тепла погода сприяє тому, що більшість часу громадяни прагнуть відпочити саме біля водойм. Попри моторошну статистику, яка свідчить про більше 850 випадків загибелі на воді з початку року, люди вирушають на не облаштовані місця для купання і часто нехтують елементарними правилами безпеки.
Саме тому, 14 серпня рятувальники 21 державного пожежно-рятувального загону ДСНС України у Донецькій області разом з представниками Лиманського вiдiлення полiцiї Слов'янського ВП ГУ НП в Донецькій області провели спільний рейд на стихійних місцях купання на озері Ломоносівське міста Лиман
Під час заходу рятувальники та поліцейські ознайомили зі статистикою загибелі людей на водних об’єктах, а також про складність порятунку людей на воді. Крім того, пояснили відпочиваючим, що основними причинами загибелі на водоймах є купання в стані алкогольного сп'яніння, купання у не відведених для цього місцях та порушення елементарних правил поведінки. Співробітники ДСНС доводили до громадян, що в таку спеку необхідно із відповідальністю ставитись до занурення у водойму та ні в якому разі не зловживати спиртними напоями. Увагу батьків звертали на постійний нагляд за дітьми під час їхнього купання, пояснювали, що небезпечно купатися поодинці та відпливати далеко від берега.
Громадянам під час рейду працівники ДСНС вручили інформаційні листівки із зазначеними правилами безпеки та закликали людей бути обережними під час відпочинку на воді!

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner