Обери професію

 

З метою розширення інформованості школярів про світ професій, надання профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні, популяризації та підвищенні престижу робітничих професій серед учнівської молоді, Лиманський міський центр зайнятості проводить активну роботу серед дітей, які відпочивають та оздоровлюються в дитячих таборах, адже відпочинок повинен бути не тільки приємним, але і корисним.
Так, фахівці міськцентру зайнятості 12 серпня провели виїзний захід до дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Берізка».
«Пройде ще кілька років і кожен з вас повинен буде обрати свій шлях у дорослому житті. В першу чергу – вибір професії» - зазначила фахівець з профорієнтації Галина Юркова.
Учнів ознайомили з особливостями сучасного ринку праці, з правилами вибору професії, типовими помилками при виборі професії, з корисною інформацією та послугами, які надає служба зайнятості молоді. Для них провели веселу вікторину та профігри на знання професій «Асоціації» та «Професія на літеру». Під час командного конкурсу «Вгадай професію», використовуючи лише міміку та жести, потрібно було показати професію так, щоб інші учасники команди зрозуміли що це за професія та швидко дали відповідь. 
Пізнавальні та ігрові вправи спонукали школярів бути активними. По завершенні було проведено тестування «Як обрати професію для душі» і надано тлумачення дослідження.
Такі зустрічі дають можливість фахівцям служби зайнятості допомогти дітям знайти своє місце у житті, визначити умови оптимального вибору професії та знайти засоби вирішення проблеми вибору професії.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner