З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів

 

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 
Так, 11 серпня о 15 год. 37 хв. диспетчеру Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що за адресою Лиманський район, між селами Щурове та с. Брусівка в лісному масиві виявлено предмети схожі на артснаряди часів Другої світової війни. До приїзду надзвичайників місце виявлення вибухонебезпечних предметів охоронялося співробітниками національної поліції. По прибуттю на місце події піротехніки ДСНС ідентифікували небезпчні знахідки, як мінометні міни калібру - 80 мм часів Другої світової війни. Після вивезли у спецавтомобілі в безпечне місце та знищили у встановленому порядку. 
Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 32 тис. 873 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 481 авіаційну бомбу. 
ДСНС наголошує, що при виявленні ВНП найперше, що треба зробити — повідомити рятувальників, поліцейських та в жодному разі не чіпати знахідку! Крім того, на застарілі боєприпаси можна натрапити будь-де.
Категорично забороняється:
•    торкатися підозрілого предмету або пересувати його; 
•    заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; 
•    здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання; 
•    намагатися самостійно знешкоджувати знахідку. 
Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.


ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner