Триває відбір до української збірної на Ігри Нескорених-2020

 

До 20 липня 2019 року триває прийом заявок  від кандидатів до національної команди, яка представить Україну в травні 2020 року на Іграх Нескорених в Гаазі (Нідерланди).
Ігри Нескорених – це найбільші в світі міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Кожні Ігри об’єднують сотні бійців та їхніх родин, стають майданчиком для взаємної підтримки та обміну досвідом, свідченням незламності духу захисників для тисяч глядачів, що спостерігають за їхніми змаганнями з трибун.
Реєстрація та спортивні тестування
Реєстрація учасників відбору до збірної України триватиме на офіційному сайті Ігор Нескорених за посиланням: https://invictusgames.in.ua/become-a-sportsman. Після реєстрації учасники відбору будуть запрошені на спортивні тестування у Львові (13 липня, кінцева дата реєстрації – 6 липня), Одесі (20 липня, кінцева дата реєстрації – 13 липня) та Києві (27 липня, кінцева дата реєстрації – 20 липня) за вибором учасника, а далі допускатимуться до фінального етапу відбору – Національних Ігор Нескорених, що пройдуть у Києві 8 вересня. Після завершення Національних Ігор відбіркова комісія протягом 6 тижнів сформує остаточний склад збірної, який буде оголошено 17 жовтня.
Спортивні тестування – перше знайомство учасників з дисциплінами Ігор Нескорених та тренерським складом збірної. Це не змагання, а можливість для учасників спробувати себе в 6 адаптивних видах спорту (легка атлетика: біг, стрибки в довжину, штовхання ядра, легка атлетика на візках; плавання; стрільба з лука; веслування на тренажері; пауерліфтинг та велосипедний спорт) під наглядом професійних тренерів та лікарів і обрати найкращий для себе.
Критерії відбору
Взяти участь у цьогорічному відборі можуть всі діючі військовослужбовці та ветерани сектору безпеки і оборони України, а також добровольці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій на території АТО/ООС, а також в ході миротворчих операції України з 1991 року.
Обрання збірної на Ігри Нескорених 2020 відбуватиметься за оновленими критеріями, переданими українському оргкомітету Фундацією Ігор Нескорених.
Основну роль у відборі відіграватиме вплив Ігор Нескорених на психологічну та фізичну реабілітацію учасників (40%), а також ставлення до цінностей Ігор, інших учасників (25%) та спортивна етика (25%). Спортивні досягнення враховуватимуться, але матимуть найменшу вагу (10%) у прийнятті вирішального значення.
Документи, необхідні для участі у відборі на Ігри Нескорених 2020:
- копія посвідчення УБД чи інваліда війни;
- для добровольців: рекомендаційний лист від командира всього добровольчого з’єднання, у яке ви входите, із зазначенням підрозділу та місця перебування у час отримання травми в зоні бойових дій, часу та обставин отримання поранення\травми\захворювання, у випадку відсутності первинних медичних документів — пояснення командира, чому вони відсутні;
- копія висновку військово-лікарської комісії, висновку МСЕК або інші первинні медичні документи, що засвідчують ваше поранення, травму чи хворобу, набуті під час або в результаті виконання службового обов’язку в зоні бойових дій;
- довідка від лікаря спортивної медицини про отримання допуску до занять спортом;
- паспорт та фотографія 3*4 см.

Інформація взята з сайту управління фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації за посиланням  https://sportdonoda.gov.ua/news/10339_startue-vidbir-do-ukransko-zbirno-na-igri-neskorenih-2020.html
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner