Рятувальники спільно з відділом агропромислового розвитку міської ради провели рейд по місцям збору врожаю!

 

На Лиманщині зернозбиральна компанія перетнула свій екватор, і співробітники ДСНС продовжують дбати про збереження нового врожаю від пожеж. 
Так, з метою попередження пожеж під час збору врожаю, 8 липня співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з працівниками відділу агропромислового розвитку Лиманської міської ради провели профілактичні заходи по місцям збору врожаю в ПАТ «Тернівське» та СФГ «Елена».
У першу чергу рятувальники нагадали хліборобам і власникам зернових масивів вимоги правил пожежної безпеки при роботі сільськогосподарської техніки під час збору врожаю, забезпеченню її первинними засобами пожежогасіння, обладнанню автомобілів іскрогасниками, чергуванню на зерновому масиві пристосованої для пожежогасіння техніки під час роботи комбайнів у полі.. Також, рятувальники проінформували про випадки пожеж на хлібних масивах області, а також зауважили на проведенні обкосів та обпашки зернових. Начальник відділу агропромислового розвитку Олексій Задорожний довів до керівництва сільгосппідприємств інформацію про хід зернозбиральної компанії на території Лиманської об’єднаної територіальної громади та поділився корисними порадами. 
Під час рейду серед хліборобів  розповсюджувалися  інформаційно-просвітницькі листівки з зазначеними правилами пожежної безпеки при збиранні врожаю та екстреним номером Служби порятунку «101». Вручаючи листівки, рятувальники зауважили, що у період активної фази збору врожаю ранніх зернових культур категорично забороняється  розпалювати багаття, спалювати стерню та післяжнивні залишки, а також застосовувати відкритий вогонь на хлібних масивах і поблизу них.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner