На Лиманщині протягом минулого тижня виникло 5 пожеж, на водоймах загинула 1 людина

 

Пожежі або інші надзвичайні ситуації, як правило, виникають через людську недбалість та незнання елементарних правил безпечної поведінки. Це доводить сумна статистика пожеж та нещасних випадків під час відпочинку біля водойм. 
Гасіння пожеж - одне з основних напрямків Служби порятунку. Так, протягом минулого тижня виникло 5 пожеж (з початку 2019 року було ліквідовано 77 пожеж), в тому числі 4 випадки загоряння сухої трави на відкритих територіях в м. Лиман, с. Дробишеве та с. Старий Караван. 
Також рятувальники систематично проводять профілактичні заходи, щоб не допустити травмування та загибелі людей під час відпочинку на воді. Але всупереч всіх попереджень, сумна статистика показує, що громадяни не завжди дотримуються елементарних правил безпеки. Так, 6 липня о 12:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про потонулого на Голубих озерах біля пляжу котеджного містечка «Казка озера». Тіло загиблого вилучили з води водолази Лиманської комунальної аварійно-рятувальної станції № 9 та передали працівникам поліції. Загиблим виявився мешканець міста Торецьк Донецької області, 1987 року народження. Причини та обставини події встановлюються. На Лиманщині це вже третій випадок загибелі на воді з початку літнього купального сезону. За статисткою в більшості випадків причинами загибелі людей на воді є купання в стані алкогольного сп’яніння та в не пристосованих для цього містах. 
Рятувальники звертаються до громадян! Шановні мешканці та гості Лиманщини! Зважаючи на високий рівень пожежної небезпеки та період збору врожаю просимо вас бути вкрай обережними під час відпочинку в екосистемах та під час знаходження поблизу зернових масивів. Запорука вашої безпеки – це особиста відповідальність. Тільки неухильне дотримання правил безпеки життєдіяльності є запорукою безпеки вашого життя!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner