Бережіть хліб від вогню!

 

Для аграріїв розпочинається відповідальний період – жнива! Щоб вони пройшли без втрат, 21-й Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області нагадує керівникам сільськогосподарських підприємств, що ще до початку жнив необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист врожаю. Значно легше запобігти пожежі, ніж потім ціною великих зусиль відвоювати у неї вирощене.
Період збирання зернових характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні та зернопереробні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані. Загально відомо, що в цей напружений час найменша необережність із вогнем у хлібних масивах - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, можуть призвести до пожежі, перетворюючи «золоте» зерно на чорний попіл.
На Лиманщині тривають роботи з підготовки до жнив комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки, останні приготування тривають також на токах, елеваторах і складах, які мають прийняти збіжжя.
Тому, з метою уникнення можливих надзвичайних ситуацій під час зернозбиральної кампанії рятувальники нагадують правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватися під час жнив. У період збирання врожаю категорично забороняється:
• палити біля хлібних масивів;
• розпалювати багаття на полях та поблизу них;
• спалювати стерню, післяжнивні залишки;
• допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
• дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
• зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною іскрогасниками та забезпечена первинними засобами пожежегасіння, зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner