Легалізація трудових відносин та заробітної плати


Громадяни часто погоджуються на будь-яку пропозицію роботи, зокрема і нелегальної, отримуючи зароблені кошти в «конверті».
Заробітна плата, яка виплачується в «конвертах» - це тимчасове благо, яке має негативні наслідки, перш за все, для самого працівника, він виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, який, швидше за все, не укладе трудовий договір та не здійснюватиме відрахування з неофіційної заробітної плати, отже працівник не буде мати жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу, а це, в свою чергу, позбавить працівника права на соціальні гарантії, які регламентовані законодавством, адже, не сплачуючи пенсійні внески, вони не матимуть права на гідну пенсію.
Використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати в «конвертах» є порушенням чинного законодавства про працю та оплату праці.
Шановні мешканці міста та району! Подбайте про достойне життя наших громад, батьків та дітей – вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин. Адже легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас та краще життя в районі, де ми проживаємо, вже сьогодні.

Бахмутсько-Лиманське об’єднане управління  
Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner