День відкритих дверей для ВПО

 

05.06.2019  в  Лиманському міському центрі зайнятості пройшов День відкритих дверей центру зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Основною метою заходу було наближення послуг, що надаються державною службою зайнятості, налагодження взаємовигідних партнерських відносин та координації зусиль служби зайнятості, соціальних партнерів. 
Відкрила захід завідувач сектору з профорієнтації Анна Костенко, ознайомивши присутніх зі сприянням державної служби зайнятості в підвищенні конкурентоспроможності внутрішньо переміщених осіб на ринку праці: послугами з профнавчання, отриманням ваучера, сприянням в організації підприємницької діяльності, участю в тимчасових та громадських роботах, навчанням техніці пошуку роботи, тренінгами тощо.
Запрошеним на захід став представник Лиманського бюро правової допомоги Михайло Васильєв, зазначивши, що: «Місією бюро є посилення правової спроможності територіальних громад». Працівники бюро надають безоплатну правову допомогу та консультації, займаються складанням процесуальних документів з подальшим представництвом у суді. Присутні ставили питання щодо порядку розірвання трудових відносин з роботодавцями із зони конфлікту, отримання дозволу на переміщення неповнолітньої дитини через лінію розмежування та інші.
Крім того, фахівці центру зайнятості презентували нову грантову програму EU4Youth. Проект реалізується на території Донецької області громадською організацією «Маріупольський Союз Молоді» спільно з Данською Радою у справах біженців (DRC) та спрямований на підвищення рівня освіти, зайнятості та соціальної інтеграції молоді.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner