5-та річниця визволення міста Лиман від окупантів

 

4 червня для міста Лиман є особливою датою — 5 років назад український воїн звільнив наше місто від російських терористичних військ, повернув на Лиманську землю верховенство права. Тож сьогодні мешканці міста та військовослужбовці прийшли віддати шану усім загиблим героям та подякувати українському воїну за звільнення міста, за мир та спокій на Лиманщині.
За кожен день, який ми проживаємо у мирі та злагоді, на вільній лиманській землі, було заплачено найдорожчу ціну — життя солдат-визволителів. Усі жителі нашої висловлюють щиру подяку бійцям та командирам батальйону “Артемівськ”, 25-ї, 92-ї, 95-ї бригад та інших військових підрозділів за мужність та героїзм, відвагу та готовність до самопожертви під час визволення нашого рідного краю. 
До громади звернувся перший заступник міського голови Юрій Драч: “З великим сумом ми згадуємо бійця 79-ї окремої аеромобільної бригади Юрія Власенко: звичайний хлопець з Кропівницького, який не вагаючись став до лави захисників незалежності України та загинув, прикриваючи своїх бойових побратимів. Лиманщина стала для цього хлопця останнім прихистком. Наша пам’ять ніколи не зітре спогади про червневі події 2014-го року. Болючі спогади за загиблими завжди будуть лунати з наших сердець. Вічна слава героям, які загинули у бою та які продовжують боронити Україну від ворога. Зі святом визволення нас, шановні земляки!”
Також, слово для привітання жителів Лиману мав Ігор Стокоз — заступник голови Донецької обласної державної адміністрації та тимчасово виконувач обов’язки заступника Операції Об’єднаних Сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань, полковник - Коваленко Є.С.
У присутніх на заході перехопило дух, коли учасник бойових дій, добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, окремої
тактичної групи ім. капітана Воловіка - Андрій Єфіменко вирішив виступити із авторським віршем. Як заявив сам хлопець, представляючи суспільності однойменний добуток - “Автомат я змінив на перо!”
У межах заходу відбувся показовий виступ одного з лиманських роїв-переможців обласного етапу військово-патріотичної гри “Джура”. “Крилаті леви”, учні міської гімназії, продемонстрували стройову витримку, витримавши “почесну варту” увесь захід, та виконавши декілька вправ зі штучною зброєю тощо.
Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям.
У заходах із вшанування загиблих синів Лиманщини, які серед перших стали на захист нашої країни від окупанта, взяв участь тво заступника ООС з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань, полковник - Коваленко Є.С.: він, разом із особовим складом відвідав пам’ятник загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В, пам'ятний знак загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини та пам’ятний знак Володимиру Кравчуку - загиблому українському воїну на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне; а також пам'ятний знак загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини в с. Закітне. Разом із заступником міського голови Юлією Гамаюновою присутні поклали квіти до пам’ятних знаків та вшанували усіх загиблих хвилиною мовчання. 
Протягом дня на території громади відбулись:
- покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А. у ЗОШ № 4;
- покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В. у ЗОШ № 3;  
- покладання квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Пронькову Р.Р. у с. Лозове;
- покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В на цвинтарі у мікрорайоні «Північний»;
- покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А на цвинтарі с. Торське;
- покладання квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини та до пам’ятного знаку Володимиру Кравчуку загиблому українському воїну на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне;
- покладання квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини в с. Закітне ;
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner