Інспекція у сфері пожежної та техногенної безпеки Лиманського РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області інформує!

 

Рятувальники провели навчальну евакуацію в санаторно-оздоровчому центрі 
29 травня співробітниками 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області було проведено практичні заходи із забезпечення пожежної безпеки в санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації "Смарагдове місто" в селищі Соснове Лиманського району.
На початку заходу рятувальники нагадали дітям телефони екстрених служб і порадили завжди пам’ятати, що уникнути лиха можна, якщо виконувати прості правила безпечної поведінки. Також співробітники ДСНС, провели інструктаж щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті, під час відпочинку та нагадали, що у разі виникнення екстрених ситуацій необхідно одразу телефонувати до Служби порятунку за номером «101».
Після закріплення теоретичних знань рятувальники провели практичні заходи з евакуації при умовній пожежі. Основною метою тренування стало вдосконалення підготовки колективу та дітей санаторно-оздоровчого центру до дій за умов виникнення пожежі та інших надзвичайних подій, а також формування у дітей стійких навичок, необхідних для прийняття швидких і чітких рішень у разі небезпеки.
Фахівці ДСНС зазначають, такі періодичні тренування є основою збереження життя і здоров’я під час виникнення реальної пожежі. 
 

 

Українці продовжують ризикувати життям під час відпочинку на водоймах!

Щодня в Україні фіксуються випадки надзвичайних подій на водоймах. Так, лише з початку тижня на водних об’єктах країни загинуло 7 осіб! Всього ж з 1 по 28 травня вода забрала життя вже 82-х людей. Проте, навіть попри таку моторошну статистику, громадяни продовжують вирушати до місцевих озер та річок, які часто не пристосовані для купання та, нехтуючи заборонами, і далі наражають себе на небезпеку
Саме тому, з метою попередження нещасних випадків на воді та профілактики виникнення пожеж в екосистемах, 29 травня інспекторським складом 21-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області проведено рейд по Голубим озерам - улюбленим місцем відпочинку багатьох жителів Донеччини. Співробітники ДСНС попередили відпочиваючих що купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах, застерегли громадян не заходити у воду у стані алкогольного сп’яніння та зауважили батьків не залишати дітей біля водойми без нагляду, адже саме ці порушення в більшості випадків призводять до трагічних наслідків. 
Також співробітники Служби порятунку звернули увагу громадян на дотриманні вимог пожежної безпеки під час перебування в екосистемах, адже місця відпочинку біля водойм знаходяться поруч з лісовим фондом. 
Під час рейду серед відпочивальників розповсюджувалися пам’ятки щодо заходів безпеки на водоймах та щодо дотримання вимог пожежної безпеки під час відпочинку в екосистемах.
Шановні громадяни! Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner